Ceașca de sănătate: Mustul, un tonic pentru organism, o băutură care salvează pierderile de calciu

Ultima actualizare:

    Strugurii sunt mai sănătoși decât mustul
Strugurii sunt mai sănătoși decât mustul

Sucul din struguri (mustul, aşa cum este denumirea sa populară) este apreciat de nutriţionişti ca o băutură minune. Pe lângă aromele deosebite, care variază în funcție de soiul strugurilor folosiți la prepararea acestei licori, mustul conține numeroase microelemente care aduc organismului beneficii deosebite.

Preparată din struguri proaspeți, această licoare este foarte bogată în vitamine  (A, B1, B2 și vitamina C), minerale și polifenoli, are un  efect deosebit de revigorant, contribuie la detoxifierea organismului și la  stimularea imunității.

Mai mult, nutriționiștii apreciază că musltul este o armă puternică împotriva cancerului, datorită  numărului semnificativ de antioxidanți prezenți în compoziția sa.       

Un must de calitate previne şi tratează multe boli

În opinia specialiștilor, cel mai bun must se prepară  din strugurii care sunt  storși în blender cu  coajă, după ce au fost  curățați de semințe.  După preparate, mustul se consumă imediat, fără să se fiarbă, pentru a-i păstra vitaminele și mineralele.  

Mustul conţine vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, şi are un efect extrem de revigorant; de aceea, mustul ajută la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii, devenind şi o puternică armă împotriva cancerului datorită conţinutului mare în antioxidanţi. Mustul cel mai bun se prepară din strugurii zdrobiţi în blender, cu tot cu coajă, după ce au fost curăţaţi de seminţe.

Deoarece este bogat în vitamine şi antioxidanţi, cu proprietăţi antitumorale, mustul este recomandat de medicii de familie persoanelor pe care le tratează: de boli de ochi, de rinichi, de inimă, de stomac, de nutriție, astenie, dar și pentru a preveni anemia, gingivita sau durerile reumatice.  

După ce a fost preparat, mustul se consumă imediat şi nu se fierbe pentru a-i menține vitaminele şi mineralele esenţiale. Cura cu must este ideală și pentru persoanele ce suferă de boli precum Alzheimer sau de pierderi de memorie. Mustul este un leac binecunoscut pentru constipaţie, deoarece acidul tartric din compoziție stimulează tranzitul intestinal şi ajută la reglarea digestiei, spune Laura Mateescu, medic de familie, cu competenţă în apifitoterapie.

Cura cu must

Mustul trebuie consumat de trei ori pe zi, un interval de 30 de zile. O cură de acest fel stimulează mușchiul cardiac şi ajută rinichii prin creșterea diurezei. De asemenea, cura cu must s-a dovedit eficientă și în afecțiunile hepatice, fiind benefică și în activitățile intelectuale. Pentru că această licoare este tonifiantă, trebuie băută la cele trei mese principale ale zilei;  în acest fel ținem sub control pierderile de calciu și instalarea osteoporozei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net