Ceaşca de sănătate - Cele mai eficiente tonice pentru anotimpul rece

Ultima actualizare:

    Cele mai delicioase cocktailuri
Cele mai delicioase cocktailuri

În sezonul rece, revigorarea organismului este o prioritate. Sunt situaţii când fiecare dintre noi trebuie să urmeze un tratament naturist pentru a scăpa de oboseală şi de apatie.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie recomandă în astfel de situaţii câteva băuturi cu efecte revigorante asupra organismului

Laptele de tigru

Preparatul este un tonic renumit care combate avitaminozele, anemiile şi starea de epuizare fizică şi psihică. Acest remediu pe care-l putem prepara în casă stimulează sistemul nervos, musculatura şi reglează sistemul endocrin. În acelaşi timp, laptele de tigru face parte din topul băuturilor afrodisiace. Chiar dacă are în compoziţie puţină miere, tonicul poate fi folosit şi de bolnavii de diabet.

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: un litru de lapte proaspăt, nepasteurizat, o lingură de drojdie de bere, 100 ml alcool (este bună şi ţuica de casă), 50 g de miere polifloră, 200 g smochine, o ceapă , o ţelină rasă.

Preparare: Amestecaţi foarte bine laptele, drojdia de bere, alcoolul şi mierea. În această compoziţie puneţi la macerat smochinele, ceapă şi ţelina rasă. După şase zile strecuraţi băutura.

Cum se adminstrează: Timp de trei zile luaţi câte o linguriţă din acest lapte la micul dejun. În continuare, doza creşte: în următoarele trei zile luaţi câte o lingură de lapte, tot la micul dejun. Tratamentul continuă cu un păhărel de 50 ml de lapte, până se termină toată cantitatea.

Cocktail cu banane

Delicioasa banană este un remediu pentru multe boli. „ Banana ascunde serotonina, hormonul fericirii are un conţinut ridicat de potasiu, un mineral vital pentru organism care combate stresul, normalizează pulsul şi elimină colesterolul din corp. În acelaşi timp, banana conţine vitaminele B6 şi B9, contribuind astfel la sănătatea sistemului nervos. Datorită efectului antiacid, deliciosul fruct combate arsurile gastrice. Persoanele instabile emoţional trebuie să mănânce cât mai puţine banane, deoarece consumate în exces au efecte depresive, care duc la suicid, potrivit unui studiu realizat la Centrul medical Universitar Cornell din New York. Însă, riscul suicidului apare doar la cei care mănâncă zilnic minimum trei banane, într-un interval care depăşeşte 100 de zile", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Totodată, în sezonul rece, bananele constituie un adjuvant în tratarea artritei, datorită conţinutului bogat de Vitamina B6

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: 2 banane coapte, o linguriţă de miere, o portocală, o lingură de suc de lămâie, 100 ml apă plată.

Cum se prepară: Fructele se taie mărunt şi se pun în mixer. În pasta obţinută se adaugă sucul de lămâie şi mierea.

Acest tonic se poate administra de două ori pe săptămână, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Măceşele, un izvor de vitamine

Măceşele sunt un izvor de vitamina C şi, de aceea, specialiştii le recomandă ca fiind un medicament revigorant, care alungă oboseala intensă. Totodată, în compoziţia acestor fructe există şi alte substanţe active importante: vitaminele A, D, E, B1(vitamina bunei dispoziţii), B2 ( susţine organismul în acţiunile solicitante), K ( implicată în procesele de coagulare a sângelui), minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii.

De aceea, băuturile preparate din măceşe, pe lângă faptul că sunt gustoase şi răcoritoare, au efecte energizante şi Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează: „ Pe lângă efectele diuretice, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte puteri terapeutice importante: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sângelui. Totodată, ceaiul combate anxietatea, greţurile, palpitaţiile, viermii intestinali şi creşte secreţia biliară, fapt care-l recomandă în afecţiunile ficatului. Mai mult, fiind foarte bogate în vitamina C (1500 mg/100), măceşele sunt un aliat de nădejde în creşterea imunităţii"

Infuzia de măceşe înlocuieşte cafeluţa de dimineaţă

Cum se prepară, cum se administrează

Se prepară dintr-o linguriţă de pulbere de măceşe, trei cuişoare şi o cană cu apă fierbinte. Planta se infuzează timp de trei minute, apoi ceaiul se bea îndulcit cu puţină miere. Mai ales iarna, infuzia poate înlocui cu succes cafeluţa de dimineaţă.

Vinul de portocale învinge migrenele

Migrena, o afecţiune frecventă în zilele noastre , apare, deseori,după perioade de stres intens. Ne putem lupta cu o durere de cap şi după eforturi fizice sau după o masă copioasă.

În astfel de momente, poate nu v-aţi gândit că puteţi scăpa de calvarul durerilor fără să înghiţiţi un pumn de pastile. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne recomandă o alternativă: să înlocuim medicamentele cu fructe exotice. Sucul de portocale, de exemplu, are efecte tonice, calmante şi relaxante asupra întregului organism. Mai mult, s-a constatat că un vin terapeutic, care conţine portocale şi se prepară uşor, combate, cu succes cumplita migrenă.

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: Un kg de portocale, două rădăcini de hrean, o linguriţă de cimbru, două kg de vin roşu dulce, procurat de la producător.

Preparare : Într-un borcan de sticlă, puneţi portocalele tăiate mărunt, cu coajă cu tot. Apoi, adăugaţi hreanul ras, cimbrul uscat şi vinul. Lăsaţi să se macereze timp de 5 zile, apoi strecuraţi. Păstraţi leacul la frigider ; în zilele de criză luaţi câte o lingură din acest vin gustos, din patru în patru ore. În zilele obositoare, când vă sâcâie şi migrena, acest leac face minuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net