Ceaşca de sănătate: 4 condimente pentru dureri de gât şi tuse

Ultima actualizare:

    Ca plantă medicinală, piperul negru este eficient în tratarea infecţiilor în gât şi a guturaiului, iar cuişoarele sunt dezinfectante pentru căile respiratorii Foto: adevarul.ro
Ca plantă medicinală, piperul negru este eficient în tratarea infecţiilor în gât şi a guturaiului, iar cuişoarele sunt dezinfectante pentru căile respiratorii Foto: adevarul.ro

Răceala, gripa şi virozele care au ca simptome tuse, guturai, nas înfundat trebuie tratate cu foarte mare atenţie urmărind prescripţia medicului. Însă, alternativ, poţi încerca nişte remedii naturiste care vor ajuta vindecarea. 4 condimente pentru dureri de gât şi tuse.

Nu este nevoie să mergem la medic dacă avem nasul înfundat, ne putem trata şi acasă. Uite ce remedii naturiste pot ajuta la răceală.

Condimente pe care le găsiţi oriunde vă pot ajuta dacă vă sâcâie o tuse ori vă dă ocol o răceală.

Siropul de cimbru, antitusiv

Cimbrul calmează spasmele, iar proprietăţile sale antiseptice reduc iritaţiile şi inflamaţia în gât, care la rându-i poate provoca tuse. Două substanţe active din cimbru, timolul şi carvacrolul, au efect antimicrobian, dezinfectant şi expectorant. Eficient este şi siropul de cimbru din care ar trebui să iei câte o linguriţă de cinci ori pe zi. La fel de bună este şi gargara, care se face de patru ori pe zi, cu infuzie de cimbru.

 Piperul tratează guturaiul

Ca plantă medicinală, piperul negru este eficient în tratarea infecţiilor în gât şi a guturaiului. Într-o cană de ceai fierbinte de mentă se pun 2-3 vârfuri de cuţit cu piper negru măcinat. Lasă-l câteva minute, iar apoi bea ceaiul cu înghiţituri mici. Efectele sunt imediate: piperul reduce inflamaţia din gât şi desfundă nările. Piperul se poate folosi şi sub formă de gargară şi are o acţiune antitusivă foarte puternică, iar substanţele volatile din piper au un efect anestezic asupra terminaţiilor nervoase de la nivelul gâtului.

Cuişoarele, dezinfectante

Cuişoarele sunt dezinfectante pentru căile respiratorii şi sunt eficiente în tratarea guturaiului, gripei şi în boli precum laringita, faringita sau amigdalita. Tratamentul presupune să ronţăi de trei ori pe zi câte trei cuişoare.

Hreanul, bun în tratarea astmului

Hreanul decongestionează aparatul respirator, fiind recomandat în tratamentul astmului. În crizele de tuse este recomandat să înghiţi câte o linguriţă cu hrean ras amestecat cu zahăr şi lăsat o jumătate de zi într-un loc călduros. La fel de utilă este şi tinctura de hrean.

Citeşte şi:

Ceașca de sănătate: Sucul de portocale are putere tămăduitoare

Verdeţurile de primăvară îţi întăresc imunitatea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net