Ceapa roșie, un remediu care te scapă de varice

ceapa-rosie.jpg

ceapa rosie
Ceapa roșie poate fi un real ajutor în tratarea varicelor
foto: pixabay.com

Decenii la rândul, ”boala venelor umflate”, varicele, a făcut mii de victime în rândul bărbaților și femeilor. Există dovezi certe că, multă vreme, chinuitoarele dureri puteau fi liniștite doar cu ajutorul bisturiului. În timp, medicina alopată a căutat soluții mai blânde pentru cumplita boală și a găsit ajutor în natură, mai precis în banala ceapă roșie.

Astfel, au fost lansate tratamentele cu laser, aburi, injecţii sau cu ciorapi medicinali. Din păcate, când nu este tratată la timp, boala varicelor are complicaţii severe, iar bolnavul poate să rămână invalid.

Un tratament cu ceapă roșie ”topește” varicele

Preocupată de efectele acestei boli severe, medicina tradițională a lansat un remediu naturist cu ajutorul căruia varicele „se topesc”: este vorba despre ceapa roșie. Folosită ca ingredient în acest tratament, ceapa roșie a fost folosită de chinezi timp de secole, deoarece leguma reduce și riscul bolilor cardiovasculare și al cancerului.

Tratamentul cu ceapă roșie are rezultate certe

Tratamentul cu ceapă roșie poate fi urmat de bolnavii cu varice care nu vor să apeleze la ajutorul bisturiului, dar şi de cei care au încercat, fără succes, numeroase remedii. Pentru varice, tratamentul cu ceapă roșie durează o lună şi, după 30 de zile de pauză, procedura trebuie repetată, până când varicele dispar.

Cum se prepară leacul pentru varice

varice.jpg

picioare cu varice
Varicele nu sunt doar inestetice, ci și periculoase pentru sănătate
foto: Shutterstock

Ingrediente: Pentru prepararea leacului se folosesc 600 ml suc de ceapă roşie şi 300 g miere de salcâm.

Preparare: Ceapa se toacă foarte mărunt, apoi se stoarce printr-un tifon des. Sucul obţinut se toarnă într-o sticlă. După aceea, peste suc se adaugă mierea şi ingredientele se amestecă foarte bine, până când preparatul se omogenizează. Leacul se păstrează la frigider.

Cum se administrează: După fiecare masă principală, din acest preparat luaţi câte 50 grame, de două ori pe zi. Tratamentul trebuie urmat, fără întrerupere, timp de o lună.

Tratamentul cu ceapă roșie este eficient și pentru convalescenți

Tratamentul acesta este benefic și pentru convalescenții cu probleme vasculare, dar și  pentru persoanele care au suferit un accident vascular.

Contraindicații

Tratamentul cu ceapă roșie este contraindicat persoanelor care suferă de diabet sau au probleme cu stomacul.  

 

Loading...

Citește și

  • ceapa rosie si alba

    Ceapa are efecte terapeutice surprinzătoare. Renumitul Eugen Giurgiu precizează că ceapa contribuie la vindecarea multor afecțiuni.

  • Medicul Mohammad Abu Baker regele varicelor

    Vine vara, trecem de la pantaloni lungi la fuste scurte, iar picioarele noastre trebuie nu doar să arate bine, ci şi să fie sănătoase. Varicele şi vasele sparte sunt o reală problemă pentru multe femei. Potrivit medicului Mohammad Abu Baker, cele mai bune metode pentru a le trata sunt injecţiile şi laserul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1