Ceaiuri care nu constipă. Ce e bine să bei pentru reglarea tranzitului intestinal

Ultima actualizare:

    Dacă ai probleme cu tranzitul intesntinal este bine să consumi ceaiuri care nu constipă
Dacă ai probleme cu tranzitul intesntinal este bine să consumi ceaiuri care nu constipă

Alimentaţia corespunzătoare, exerciţiile fizice de câteva ori pe săptămână, dar şi unele ceaiuri care nu constipă te pot ajută să tratezi această problemă digestivă care apare adesea în timpul sarcinii, după naştere, în urmă administrării unor medicamente sau din cauza stilului de viaţă dezechilibrat.

În mod obişnuit, numărul de scaune considerat a fi în limitele normalului variază între un scaun la una sau două zile. În cazul în care eşti interesat de ceaiuri care nu constipă, trebuie să ştii că această afecţiune digestivă este cauzată de insuficiente fibre alimentare în dietă, alimentaţia cu prea puţine lichide, lipsa de exerciţiu fizic, anumite medicamente, ignorarea nevoii de a merge la toaletă, dar şi diverse afecţiuni şi boli tipice.

Ceaiuri care nu constipă: păpădia, coadă-şoricelului, lemnul dulce

Constipaţia poate afecta orice individ pentru perioade scurte. În cazul în care te confrunţi cu această problemă, poţi consumă diverse ceaiuri care nu constipă.

  • Ceaiul de păpădie. Această plantă este des folosită în tulburările intestinale, aşa că este cel mai bun remediu în tratarea constipaţiei. Amestecă 2 linguri de rădăcină şi frunze de plantă zdobite cu 400 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte, iar a doua zi dimineaţă bea amestecul în 3 reprize, cu jumătate de oră înainte de masă.
  • Ceaiul de coada-şoricelului. Coada-şoricelului este întrebuinţată datorită efectelor ei benefice în afecţiunile digestive, enterite, enterocolite, în colicile abdominale, în bolile diareice şi în tratamentul hemoroizilor. În acelaşi timp din această plantă se fac unele din cele mai bune ceaiuri care nu constipă. Infuzează 1 lingură de plantă într-o cană cu apă clocotită şi bea câte 1/3 de cană înainte de masă, în mai multe reprize, pe parcursul zilei respective.
  • Ceaiul de lemn-dulce. Studiile recente au arătat că ceaiul de lemn dulce măreşte eficacitatea sistemului imunitar şi ajută la refacerea organismului mult mai uşor după o răceală sau după gripă. De asemenea, el face parte din categoria acestor ceaiuri care nu constipă. Ceaiul de lemn-dulce ajută digestia şi calmează ulcerul. Totodată, tratează şi deshidratarea, care este cauza durerilor stomacale şi a senzaţiilor de greaţă. Prepară o infuzie dintr-o lingură de rădăcină măcinată de lemn-dulce şi o cană cu apă clocotită. Bea câte o jumătate de cană înainte de masă.
  • Ceaiuri care nu constipă: urzica, aloe vera şi merișorul
  • De fiecare dată când apare o schimbare semnificativă sau de durată în obiceiurile intestinale, trebuie consultat un medic. Însă, dacă e vorba doar de o situație temporară, sunt foarte eficiente câteva ceaiuri care nu constipă.
  • Ceaiul de urzică. Frunzele de urzică sunt cunoscute mai puţin în tratarea acestei afecţiuni digestive, însă rezultatele sunt remarcabile atunci când vine vorba despre ceaiuri care nu constipă. Amestecă 2 linguri de plantă cu 3 căni cu apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte şi bea ceaiul în decursul unei zile.
  • Ceaiul din frunze de aloe-vera. Aloe-vera este benefică în tratarea constipaţiei, fiind renumită pentru efectele laxative. Rupe câteva frunze de la o plantă care are vârstă de cel puţin 3-5 ani şi pune-le la frigider pentru aproximativ o săptămână. După aceea, stoarce sucul de aloe şi bea 5-7 picături diluate în apă, la nevoie. În afară de ceaiuri care nu constipă, mai poţi încerca şi următorul leac: amestecă 150 ml suc de aloe cu 30 g de miere. Consumă din amestec câte 1 linguriţă, de 2 ori pe zi. Remediul se păstrează la frigider.
  • Ceaiul de merişor. Un ceai de merişor este antiinfecțios şi cicatrizant cu efect pe intestin, căi urinare şi articulaţii. Această plantă din care se fac ceaiuri care nu constipă ajută la reglarea tranzitului şi a florei intestinale. Poate reduce infecţiile şi inflamația de la nivelul sistemului digestiv. Se poate prepara că infuzie, adică peste 1 linguriţă de plantă vrac se toarnă apă fierbinte, se acoperă 5-10 minute, se strecoară şi se bea.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net