Ceaiuri care alungă astenia de primăvară

ceai_de_urzici.jpg

urzici, ceai de urzici, astenie, oboseala, depresie
Printre ceaiurile care combat astenia de primăvară se află ceaiul de urzică.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Primavara este anotimpul cel mai așteptat de foarte mulți dintre noi din nenumarate motive. Chiar și așa,  primavara aduce cu ea o serie de probleme cum ar fi astenia specifică, alergiile, conștientizarea kilogramelor în plus dar și  lupta împotriva celulitei.

Din fericire, pentru toate aceste probleme există ceaiurile naturale care ne pot fi de mare folos.
Astenia de primăvară  este o afecțiune de sezon care  se manifestă printr-o stare permanentă de oboseală, slăbiciune fizica și ușoară depresie.

Poate fi provocată și de faptul  ca acum  rezerva ta de vitamine a ajuns la final, iar organismul are nevoie să primească  mai multe elemente  nutritive care să ofere corpului  energie.

Acum este momentul pentru o  alimentație bazată pe fructe  și legume proaspete.

Ceaiul de urzică

O cură cu ceai va avea  efecte benefice vizibile asupra întregului organism. Printre ceaiurile care luptă cu succes împotriva asteniei de primăvară se află ceaiul de urzică. Acesta conține nenumărate vitamine și minerale, chiar daca are un gust nu tocmai plăcut.
Ceaiul de soc se recomandă persoa­nelor care doresc să slăbească  sau pentru cele care  vor să-și mențină silueta.

După perioada de iarnă unde consumul de carne a fost crescut iar activitatea fizică a fost cu mult redusă este momentul să ajutăm organismul să se detoxifice. Acum este momentul în care trebuie să ne aprovizionăm cu vitamine și minerale naturale.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de ceaiuri alungă astenia!

Ce este colposcopia și când avem nevoie de ea

Shake-uri verzi care te ajută să slăbești

Loading...

Citește și

  • Plantele medicinale se utilizează în scop terapeutic sub formă de ceaiuri, infuzii, decocturi, siropuri, tincturi, gemoterapice (extracte din muguri) sau homeopate. Dintre acestea, tincturile sunt printre primele care au fost utilizate în medicină deoarece substanţele active sunt mai bine extrase şi conservate. Iată ce poate să facă tinctura de ţelină.

  • Astenia de primăvară scade performanţele şcolare ale copilului

    Şi copiii pot suferi de astenie de primăvară. Se manifestă prin lipsă de vitalitate, stări de somnolenţă, oboseală, lipsa poftei de mâncare, slabă putere de concentrare şi atenţie. Această stare nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru părinţi atâta timp cât este de scurtă durată. Medicii ne spun ce e de făcut.