Ceaiul din cozi de cireşe, bun pentru rinichi și stomac

Cirese.jpg

Cirese
Păstrați cozile de cireș pentru ceaiuri
Foto: pixabay.com

Nu aruncaţi cozile de cireşe, dacă vă ştiţi predispus la infecţii urinare şi litiază renală. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi flavonoide, acestea au puternice efecte diuretice. Au şi proprietăţi astringente, dar sunt şi depurative, antifebrile şi antiinflamatoare renale. Datorită antioxidanţilor, ceaiul de cozi de cireşe creşte rezistenţa organismului.

Rinichi

Durerile pregnante în zona lombară pe o singură parte, o senzaţie extrem de puternică de a urina, stările de agitaţie sunt câteva dintre simptomele litiazei renale. Pentru a scăpa de dureri, e indicat să consumaţi multe lichide (minimum 2-3 litri pe zi), iar ceaiurile vă pot fi de ajutor. Cele mai bune sunt cele de cozi de cireşe, de mătase de porumb, de pir, dar şi sucurile de legume şi de fructe. În cazul litiazei renale şi a retenţiei de apă preparaţi un decoct din 50 de cozi de cireşe fierte în 500 ml apă. După 15 minute de clocot, strecuraţi şi beţi când s-a mai răcit, pe parcursul întregii zile.

Inimă

Faceţi o cură de 30 de zile cu ceai de cireşe şi veţi putea preveni ischemia miocardică şi insuficienţa cardiacă.

Stomac

Ceaiul din cozi de cireşe poate regla unele afecţiuni digestive. În diaree, fitoterapeuţii recomandă un ceai preparat dintr-o lingură de cozi de cireşe fierte 5 minute în 200 ml apă. Efectele ar trebui să apară după câteva ore de la administrare. În cazul durerilor de stomac se recomandă un ceai din 1-2 linguri cozi de cireşe fierte 15 minute în 250 ml apă din care bei o cană pe zi.

Reumatism şi gută

Dacă suferi de reumatism ori de gută, tratamentul medicamentos poate fi completat cu băi locale cu decoct din cozi de cireşe. Un pumn de cozi de cireşe se fierbe ­într-un litru de apă clocotită. După ce amestecul se ia de pe foc, se lasă la infuzat circa zece minute. Decoctul se adaugă în apa de baie.

Alergii

Cozile de cireşe sunt un bun adjuvant în cazul alergiilor, fie că e vorba de urticarii, catar respirator sau alte simptome cauzate de alergeni. Tratamentul cu ceai de codiţe poate îmbunătăţi şi chiar elimina aceste simptome neplăcute. Experţii recomandă acest ceai şi pentru persoanele cu astm alergic.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1