Ceaiul de măceşe ne întăreşte imunitatea

Ultima actualizare:

    Ceai de măceşe
Ceai de măceşe

Le putem numi bijuterii de pădure care aduc multe beneficii organismului. Iată la ce vă ajută. 0 Ceaiul de măceşe are efect diuretic şi stimulează secreţia biliară, ajutând la tratarea unor afecţiuni ale ficatului. Previne oboseala cronică, anemia şi oboseala provocată de efortul fizic prelungit.

Infuzia se mai foloseşte la tratarea artritei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, deoarece menţine elasticitatea şi permeabilitatea vaselor capilare.

Decoctul de măceşe este foarte eficient împotriva formării calculilor renali. Se mai foloseşte şi la tratarea rinitelor, a colitei cronice şi a hipertensiunii arteriale, precum şi pentru dezintoxicarea alcoolicilor. Decoctul se prepară din 2 linguriţe de fructe zdrobite care se fierb în 500 ml apă timp de 10 minute. După răcire, se strecoară, se îndulceşte şi se bea de-a lungul zilei.

Siropul de măceşe se prepară din pulbere de pulpă de măceşe, fără sâmburi, peste care se pune apă clocotită, dar şi zahăr brun şi se amestecă bine la foc foarte mic. Îl puteţi bea în loc de suc sau dimineaţa, la micul dejun.

Acesta îmbunătăţeşte pofta de mâncare, favorizează dezvoltarea normală a sistemului nervos, previne bolile infecţioase şi complicaţiile acestora, fiind recomandat în debilitate şi anemie la copii.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net