Ceaiul de cruşin, cel mai puternic laxativ natural

Cunoscut mai ales pentru rolul important pe care îl joacă în reglarea digestiei şi combaterea constipaţiei, cruşinul are şi proprietăţi antitumorale, dar ajută şi la slăbit. Iată de ce e indicat să bei ceai de cruşin.

Previne constipaţia

Cruşinul este de departe cel mai puternic laxativ natural. În constipaţia acută şi cronică se recomandă decoctul de cruşin. Se bea cel mult o cană pe zi, iar efectul se va observa după aproximativ 4 ore. O combinaţie de pulbere de cruşin, boabe de coriandru şi volbură tratează constipaţia cronică, colicii intestinali şi gazele.  

Reglează digestia

Substanţele active din cruşin sunt eficiente în stimularea secreţiilor biliare şi în îmbunătăţirea digestiei, pe toate planurile. Curăţă intestinele, distruge viermii intestinali, inhibă dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcer, gastrită şi alte afecţiuni gastrice).

Detoxifică organismul 

Efectul purgativ al ceaiului de cruşin ajută la curăţarea organismului de toxine, la reglarea funcţiilor ficatului şi, implicit, la combaterea riscului de obezitate. Este un remediu naturist excelent chiar şi în tratarea afecţiunilor ficatului.

Ajută la slăbit

Ceaiul de cruşin combate obezitatea şi tendinţa de îngrăşare, ajutând persoanele supraponderale să slăbească uşor. Se poate combina foarte bine cu flori de soc, anghinare şi păpădie, iar efectele sunt considerabile. Ceaiul se bea timp de 3 săptămâni, dimineaţa, după care se face o pauză de 7 zile.  

Curăţă pielea

Acneele, eczemele alergice, infecţiile şi chiar psoriazisul îşi găsesc leacul în cruşin. Pentru un efect mai bun, decoctul de cruşin se poate combina cu macerat din trei-fraţi-pătaţi. Urmările se văd imediat, pielea se curăţă rapid prin eliminarea masivă a toxinelor de la nivelul sângelui şi din colon. 

Previne cancerul de plămâni şi de sân

Cruşinul are şi proprietăţi antitumorale. Tocmai de aceea, ceaiul de cruşin este considerat un remediu profilactic împotriva cancerului de plămâni şi de sân.

Luptă împotriva hemoroizilor

Ceaiul de cruşin luptă eficient împotriva inflamării şi iritării vaselor de sânge şi a formării hemoroizilor care apar pe fondul constipaţiei. Se recomandă şi băile cu decoct de cruşin, care se prepară prin fierberea scoarţei de cruşin timp de 20 de minute.

 

Loading...