Ce trebuie să ştim despre acidul folic (vitamina B9): beneficii și precauții

Acid-folic.jpg

Acid folic
Studiile recente trag un semnal asupra unui aspect important: nici excesul de acid folic nu este sănătos.
Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Din anul 1990, acidul folic (Vitamina B9) a fost adăugat în cereale. De atunci, riscul naşterilor cu probleme a scăzut în mod vizibil. De aceea, efectele acestei vitamine în organism au fost monitorizate cu multă atenţie.

Studiile recente trag un semnal asupra unui aspect important: nici excesul de acid folic nu este sănătos. Dimpotrivă. Specialiştii de la Universitatea Americană Tufts atrag atenţia că, atunci când este folosit în exces, acidul folic creşte riscul apariţiei cancerului mamar şi de colon.
Specialiştii susţin că această vitamină previne malformaţiile grave, participă la eliminarea grăsimilor depuse pe ficat, combate ateroscleroza, previne accidentele vasculare cerebrale, pentru a enumera doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce organismului această vitamină.

Doza recomandată de specialişti poate fi depăşită de cei care urmează un tratament cu multivitamine şi consumă cereale la micul dejun.

"Ştim de multă vreme că prea puţini folaţi favorizează apariţia cancerului. Acum, se pare că, folosit în exces, acidul folic este nociv. Dacă mănânci dimineaţa cereale bogate în acid folic şi, în acelaşi timp iei şi polivitamine, suplimentul cu acid folic trebuie administrat din două în două zile", a precizat cercetătorul Joe Mason, doctor la Universitatea Americană Tufts. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1