Ce simptome dă excesul de zinc

ce_simptome_da_excesul_de_zinc.jpg

suplimente alimentare, zinc, surse de zinc, ameteala, pastile
Printre simptomele excesului de zinc se numără febra, durerile de stomac sau de cap.
www.clicksanatate.ro

Ai nevoie de un mineral ca zincul pentru un sistem imunitar eficient, dar contează mult alegerea surselor și păstrarea limitei de 40 mg pe zi. În caz contrar, pot apărea o serie de efecte nedorite.

Îți poți acoperi necesarul zilnic de zinc din alimentație (carne de pasăre, cereale integrale, carne roșie, nuci, fasole uscată), suplimente și chiar apă. Atâta timp cât îl iei din alimente nu este o problemă, dar dacă adaugi și alte surse este posibil să depășești doza zilnică.

De ce este important acest mineral

Zincul este un mineral esențial pentru buna funcționare a sistemului imunitar, a tiroidei, dar și pentru dezvoltare, reproducere, prevenirea formării cheagurilor de sânge și a afecțiunilor pielii. În lipsa lui, apetitul și imunitatea scad, poate apărea starea de letargie.

Amețelile și vărsăturile, posibile urmări ale zincului în exces

Suplimentarea zincului poate să conducă la o serie de tulburări. Pot fi efecte care se manifestă pe termen lung. Printre simptomele excesului de zinc se numără: febra, durerile de stomac sau de cap, oboseala, greața, vărsăturile, amețelile, diareea, tusea.

Află pe Clicksanatate.ro ce boli riști dacă iei suplimente cu zinc fără recomandarea unui medic!

Planta care-ți cicatrizează rănile rapid
De ce trebuie să cumperi rar produse de patiserie
 

Loading...
 
 

Citește și

  • Studiile recente au arătat că majoritatea adulţilor prezintă 2-4 episoade de răceală pe an, în timp ce copiii contractează până la 10. Acest lucru reflectă o scădere a capacităţii de apărare a sistemului imunitar, iar cauzele sunt alimentaţia greşită, sedentarismul şi poluarea. Zincul şi vitamina C sunt soluţia în sezonul rece pentru că te întăresc şi te ţin departe de boli.

  • Vitaminele şi mineralele asigură buna funcţionare a organismului, dar dacă le iei în cantităţi mari sau în combinaţii nepotrivite, poţi avea parte de reacţii adverse neplăcute. Află din revista Click! pentru femei la ce să fiţi atenţi!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1