Ce se întâmplă dacă renunți la zahăr pentru două luni de zile

dulciuri.jpg

dulciuri
Dulciurile sunt la mare căutare în preajma Sărbătorilor de iarnă
foto: Hepta

Perioada Sărbătorilor este una deosebit de periculoasă pentru siluetă, dar și pentru sănătate. Gospodinele fac prăjituri care mai de care mai gustoase, iar mirosurile îmbietoare te fac să dai iama în ele. Totuși, nutriționiștii avertizează că, de Crăciun, riști să te îngrași cel puțin două kilograme.

Dar dacă renunți complet la zahăr pentru un anumit timp? O jurnalistă de la Buzzfeed, Chelsey Pippin, a realizat un astfel de experiment pentru două luni de zile. Iată ce a realizat.

Regulile «jocului»

Timp de opt săptămâni, jurnalista a trebuit să elimine fructele de orice fel, mierea, dulciurile, băuturile care conțin zahăr, legumele deshidratate sau iaurturile îndulcite din dietă. În schimb, aceasta a trebuit să le înlocuiască cu grăsimi sănătoase, precum cele din brânză, nuci, ulei de cocos, avocado, ouă sau carne.

Primele săptămâni

În prima săptămână, Chelsey recunoaște că a fost destul de enervant faptul că a trebuit să evite să mănnce ciocolata și alte dulciuri, însă, în mod surprinzător, nu i-a fost deloc greu, mai ales că întregul experiment avea să fie subiectul unui articol. Organismul ei nu a suferit schimbări observabile, însă ceea ce s-a schimbat a fost faptul că toate conversațiile cu prietenii începuseră să se învârtă în jurul experimentului.

În cea de-a doua săptămână, jurnalista a început să mănânce din ce în ce mai multe grăsimi, scopul fiind acela de a înlocui zaharurile din dietă. Aceasta mărturisește că a început să consume foarte multă brânză, multe ouă și paste. A început să fie din ce în ce mai încrezătoare în legătură cu experimentul, având în vedere că a avut ocazia să se bucure de alimente pe gustul ei, chiar dacă nimic din planul de dietă nu conținea zahăr.

Totuși, jurnalista recunoaște că poftele nu au dispărut complet, iar momentele de stres sau plictiseală au fost cele mai dificile, pentru că atunci simțea cel mai intens nevoia de a mânca dulciuri.

A început să doarmă mai bine

În cea de-a treia săptămână, jurnalista a început să observe modificări la nivelul organismului. A început să doarmă mai bine iar pofta de zahăr s-a redus simțitor. Cu toate acestea, Chelsey susține că nu s-a simțit mai energică, așa cum s-ar fi așteptat.

Următoarele săptămâni au fost ceva mai dificile pentru jurnalistă, pentru că începuse să epuizeze rețetele gustoase și nu mai știa ce să mănânce. Totuși, acest lucru nu a determinat-o să renunțe la experiment.

În cea de-a șasea săptămână, aproape de final, Chelsey a început să reintroducă zahărul în dieta ei, conform regulilor experimentului. Jurnalista s-a simțit ușurată când a reușit să mănânce, în sfârșit, desert, însă nu a exagerat. Cu cât se apropia mai mult de finalul „jocului”, cu atât se simțea mai bine.

Până la sfârșitul programului, Chelsey mărturisește că a reușit să învingă poftele pe care le avea, de obicei, la amiază, însă experimentul nu a convins-o să renunțe complet la zahăr. În cele din urmă, jurnalista a căpătat o sensibilitate mai mare la dulciuri, reușind să le aprecieze mai mult.

Loading...
 
 

Citește și

  • Ani Creţu a devenit o adevărată enciclopedie în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă. Are acasă toate seminţele, toate tipurile de lapte vegetal şi de uleiuri posibile, ştie care e timpul de înmuiere sau de fierbere al tuturor produselor naturale, astfel încât să nu-şi piardă proprietăţile, face supe, budinci şi mâncărici în nenumărate combinaţii. Toate delicioase, toate sănătoase. Iată ce a mai descoperit!

  • baclava, reteta, nuca, desert, prajitura, click pofta buna

  • masa de craciun aperitive braduti

    Dacă aștepți oaspeți la masa de Crăciun, cu siguranță îți va fi de folos această rețetă. Este simplă și o poate pregăti chiar și un bucătar mai puțin talentat. Rezultatul: apreitive delicioase în formă de brăduți, cu foietaj, salam și brânză parmezan.

  • annes mica

    Anul acesta va petrece primul Crăciun fără tatăl ei, pe care l-a pierdut la începutul lui 2015. O să-i fie greu, pentru că o năpădesc emoțiile pregătirilor de Sărbători, însă amintirile pe care le are cu el sunt cele mai frumoase.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1