Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient

insomnie.jpg

lipsa somn efecte sanatate ingrasare risc de accidente
Persoanele care nu se odihnesc suficient obișnuiesc să mănânce mai mult a doua zi
clicksanatate.ro

Din ce în ce mai multe studii ne demonstrează că lipsa somnului ne poate afecta viața de zi cu zi și mai ales sănătatea. Potrivit experților, durata unui somn optim este de 7-8 ore pe noapte, astfel încât o persoană să funcționeze la capacitate maximă, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Lipsa somnului poate avea numeroase consecințe asupra stării fizice și psihice!

Poftă de mâncare excesivă

Lipsa somnului este direct legată de nevoia de a mânca excesiv, mai ales în timpul nopții, atunci cînd metabolismul nostru încetinește. Acest obicei poate provoca îngrășarea rapidă.

Risc de accidente

Potrivit unui studiu realizat de Fundația Națională de Somn din Statele Unite, persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe noapte au de trei ori mai multe șanse de a face un accident de mașină.

Descoperă pe clicksanatate.ro la ce sunt predispuse persoanele care nu dorm suficient

Loading...

Citește și

  • Nopţile călduroase vă „fură” somnul? Atenţie! Odihna este foarte importantă. Specialiştii vă recomandă 3 ceaiuri liniştitoare care-l aduc pe Moş Ene în fiecare seară.

  • Un somn odihnitor redă energia organismului, atât de necesară pentru activităţile de a doua zi. Dar ce te faci dacă trece noaptea şi nu reuşeşti să pui geană pe geană? Iată câteva tratamente naturiste care te ajută să depăşeşti momentele de insomnie!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1