Ce se ascunde în mâncarea fast-food

Citeste tot despre: 

Într-un top a celor mai gustoase alimente, mâncarea de tip fast-food ocupă de departe locul întâi. Cu toate acestea este considerată cel mai mare duşman al sănătăţii. Află de ce!

Alimentele de tip fast-food sunt principalul factor care predispune la obezitate şi, cu toate acestea, cele mai multe persoane le consumă zilnic. Urmarea: numărul obezilor a crescut foarte mult în ultimii ani şi la noi în ţară. Datele statistice arată că 3,5% din copii şi peste trei milioane de români sunt obezi, iar numărul lor este în creştere.

Aceste cifre sunt uşor de explicat în condiţiile în care o porţie de fast-food conţine între 500-800 de calorii, iar o porţie de mâncare sănătoasă maximum 200 de calorii.

Hrană săracă în nutrienţi

Hamburgerii, pizza şi shaorma sunt preparate de tip fast-food care conţin alimente multe lipsite de nutrienţii esenţiali. „Alimentele industriale rafinate nu numai că sunt dezechilibrate nutriţional, dar nu mai au nici nutrienţii esenţiali, fiind devitalizate complet”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

De asemenea, acestea sunt bogate în zaharuri rafinate (cresc glicemia şi favorizează apariţia cancerului), grăsimi aterogene (de exemplu, margarina care determină depunerea de grăsimi pe vasele de sânge) şi proteine cu valoare biologică scăzută (de exemplu, şorici, gluten denaturat).

CONTINUAREA PE CLICK SANATATE

Loading...