Ce să nu mănânci după ce faci sport

Activitate extrem de benefică sănătăţii noastre, sportul trebuie practicat cel puţin de trei ori pe săptămână, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Dacă vrei ca munca depusă să aibă efectele dorite, nu consuma după antrenament următoarele alimente! 

Biscuiţi şi ­covrigei

Deşi după un ­antrenament intens simţi nevoia de a mânca sărat, mai ales pentru că ai eliminat multe săruri prin transpiraţie, încearcă să rezişţi tentaţiei şi înlocuieşte gustările sărate cu fructe uscate sau banane. Acestea sunt recunoscute pentru conţinutul bogat de potasiu.

Alimente bogate în zahăr şi sucuri carbogazoase

Stafidele, iaurturile cu fructe, ciocolata şi prăjiturile sunt cea mai mare greşeală dacă le mănânci după ce faci efort fizic. La urma urmei, la sală încercăm să scăpăm de dezastrele produse de ele, de ce am repeta acest lucru şi după efortul făcut?

Gustări bogate în grăsimi

În această ca­tegorie intră pizza, cartofii prăjiţi, chipsurile, prăjelile, hamburgerii. Aşadar, nu luaţi astfel de gustări, pentru că vă ridică nivelul colesterolului şi cresc riscul de a dezvolta boli de inimă.

Legume crude

Cu toate că legumele sunt importante în orice dietă, mai ales consumate ca atare, imediat după ce ai fost la sală, ar fi bine să le eviţi. Ţine cont că în timpul antre­namentelor corpul consumă multă energie, care se cere înlocuită. Deci, ai nevoie de cât mai multe fibre şi proteine.

Produse de patiserie

Ai nevoie de carbohidraţi de calitate, iar plăcintele, croissantele şi alte specialităţi pot fi bogate în carbohidraţi, însă nu sunt o sursă bună de nutrienţi. Alege mai degrabă pâine integrală sau fructe uscate.

Batoanele

Sunt tot mai lăudate ca surse de ener­gie, însă batoanele pro­teice nu sunt o opţiune. Acestea au fost create pentru a-ţi asigura energia dinainte de antrenament, nu pentru a acoperi cerinţele de după ale corpului, scrie doc.ro.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1