Ce să mănânci pentru a ține la distanță țânțarii

orez.jpg

orez brun, dieta antitantari, intepaturi insecte, antitantari, vitamina B1
Orezul brun conţine vitamina B1 care se elimină prin transpiraţie şi te protejează de insecte.
www.clicksanatate.ro

Vara, două mari probleme ne dau bătăi de cap, una dintre ele este căldura, iar cealalaltă, țânțarii. Aceștia din urmă îți pot cauza multe nopți albe, dar nu și dacă alegi alimente care schimbă mirosul pielii.

Orice problemă are cel puțin o soluție. Astfel că pentru vremea caniculară ai la dispoziție fructe, legume, haine lejere de in, posibilitatea de a merge la piscină sau de a da drumul la aerul condiționat.

Țânțarii pot fi și ei ținuți la distanță, cercetătorii sunt de părere că un consum constant de alimente bogate în vitamina B1 ajută la susținerea imunității dar te ferește și de țânțari.

Vitamina B1 modifică mirosul pielii

Una dintre vitaminele hidrosolubile, se elimină atât prin urină cât și prin transpirație, având puterea de a ține insectele la distanță de pielea ta. Regăsești aceată vitamină în alimente precum orez, varză kale, ouă, sparanghel sau ficat.

Persoane predispuse la înțepăturile de țânțari

Deși se credea până de curând că atragi țânțarii dacă ai o anumită grupă se sânge, în special grupa zero, însă cercetătorii afirmă faptul că printre persoanele predispuse la atacul țânțarilor se regăsesc femeile gravide, deoarece aceastea elimină mai mult dioxid de carbon. Dixidul de carbon fiind un fel de feromon pentru aceste insecte.

Nici sportivii nu scapă de acești inamici, mai ales pentru că atunci când faci sport mușchii produc de două ori mai mult acid lactic, iar țânțarii simt asta, te vei transforma într-o pradă absolut delicioasă pentru ei.

Dacă obișnuiești să ieși la terasă vară și să savurezi o bere cu prietenii tăi, mai gândește-te odată, alcoolul ingerat va crea mediul propice pentru ca micile insecte să înceapă un adevărat război.

Află pe clicksanatate.ro ce plante alungă țânțarii!

Alimente care-ți mențin senzația de sațietate

Ce nu știai despre herpesul genital

Loading...
 
 

Citește și

  • Ţânţarii sunt o problemă specifică perioadei de vară cu care ne confruntăm în fiecare zi. Atunci când aceştia îţi invadează casa, somnul tău devine un adevărat coşmar. Iată câteva metode pentru a ţine ţânţarii departe de locuinţă, precum şi pentru a-i extermina pe cei existenţi.

  • Ori de câte ori te uiţi la ştiri e imposibil să nu fie măcar una care să facă referire la înţepăturile de insecte. Fie de căpuşe, păianjeni, viespi, furnici roşii, albine sau ţânţari, toate pot fi fatale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1