Ce să mănânci pentru a îmbunătăţi activitatea tiroidei

pepene_galben.jpg

pepene galben tiroida dieta hormoni tiroidieni morcovi
Pulpa pepenelui galben conţine substanţe care pot modifica activ secreţia glandei tiroide.
www.clicksanatate.ro

Tiroida este o glandă care controlează metabolismul, având astfel o influenţă mare asupra întregului organism. Din cauza acumulării de toxine, glanda tiroidă poate să devină insuficient de activă.

Sucul de morcovi, un leac la îndemână

Dacă ai probleme cu glanda tiroidă, este indicat să începi să bei, dacă nu o făceai până acum, suc de morcovi proaspăt făcut în casă. Acesta ajută glanda tiroidă să funcţioneze normal. Pe lângă sucul de morcovi, sunt excelente şi cele de sfeclă sau ţelină. Sunt bogate în clorofilă, o substanţă care purifică sângele şi sistemul limfatic.  

Pepenele galben, un remediu excelent

De asemenea, un remediu excelent pentru glanda tiroidă este pepenele galben. Potrivit unor studii ale cercetătorilor francezi, pulpa pepenelui galben conţine substanţe active cu structură asemănătoare tirozinei, care pot modifica activ secreţia glandei tiroide.

Ce se întâmplă mai exact? Aceste substanţe influenţează direct iodarea tirozinei, procesul care ajută la fabricarea hormonilor tiroidei în ţesutul glandei.

În cazul în care există un deficit de secreţie tiroidiană, adică hipotiroidie, substanţele active din pepenele galben se fixează pe suprafaţa celulelor secretoare şi le obligă să fabrice hormoni.

Află pe clicksanatate.ro mai multe alimente bune pentru tiroidă!

Reguli simple ca să eviţi infecţiile genitale

Caisele reduc riscul de cancer

Loading...
 
 

Citește și