Ce să mănânci când ai gripă sau răceală

bautura-femeie.jpg

raceala alimentatie gripa probiotice suplimente alimentare
Vitamina C nu trebuie să-ţi lipsească când ești răcit.
www.clicksanatate.ro

Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenţie şi alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poţi grăbi vindecarea.

Alimente care au vitamina C

Pentru că stimulează sistemul imunitar pentru a produce mai multe celule T care atacă şi distrug mulţi agenţi patogeni, vitamina C nu trebuie să-ţi lipsească, cu atât mai mult dacă ai gripă, o răceală sau o viroză respiratorie.

Aceasta poate scurta durata răcelilor atât în cazul copiilor, cât şi în cazul adulţilor. Optează pentru surse de vitamina C precum portocalele,  căpșunile, kiwi, pepenele, ardeiul verde, broccoli, roşiile, varza de Bruxelles. În plus față de vitamina C, conțin mulți antioxidanți.

Suplimentele alimentare, de ajutor?

Deficitul de vitamine, proteine şi minerale pot slăbi imunitatea şi rezistenţa organismului, ceea ce înseamnă o predispoziţie mai mare la răceli. Carențele de zinc, seleniu, fier, cupru, vitaminele A, C, E şi acid folic au o influență importantă asupra imunităţii. Însă dacă nu există niciun deficit, suplimentele cu vitamine și minerale nu sunt de niciun folos.

Află ce să mănânci când ai gripă sau răceală pe clicksanatate.ro. 

 

Ai răcit? Iată dieta ta!
7 alimente care te fac mai isteţ

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Nimic nu te ajută mai mult să-ţi întăreşti imunitatea decât acest miracol al naturii care se numeşte propolis. În plus, el vindecă afecţiunile respiratorii. Citeşte în revista „Click ! pentru femei" ce alte virtuţi terapeutice mai are!

  • Gripa şi virozele pândesc la tot pasul. Riscăm să ne îmbolnăvim mai ales acum, când e frig şi diferenţele de temperatură din cursul unei zile sunt semnifica-­tive. Medicii spun că hainele pe care le alegem şi materialele din care sunt confecţionate au un rol important în menţinerea sănătăţii. Iată cum ne îmbrăcăm corect în aceste zile ca să fim ceva mai feriţi de răceli.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1