Ce riști dacă mergi la culcare prea târziu

insomnie.jpg

insomnie, hipertensiune, privare de somn, ingrasat, libido redus
Persoanele care dorm foarte puţin sunt predispuse la hipertensiune arterială.
www.clicksanatate.ro

Amânarea orei de culcare și somnul de doar câteva ore îți provoacă probleme de sănătate pe termen lung, chiar dacă, deocamdată, singurul inconvenient pare a fi oboseala de a doua zi.

Te îngrași

Dacă ai luat mult în greutate în ultima vreme sau dacă nu reușești cu niciun chip să slăbești un motiv demn de luat în seamă este lipsa de somn. Odihna joacă un rol important în menținerea sănătății.

Orice schimbare afectează buna funcționare a organelor, iar privarea de somn este una dintre cauzele îngrășării, a creșterii apetitului pe fondul oboselii accentuate, a modificărilor de metabolism, dar și a rezistenței la insulină.

Îți crește tensiunea arterială

Persoanele care dorm foarte puțin și păstrează acest obicei pe o perioadă lungă de timp sunt predispuse la hipertensiune arterială. Cele mai mari valori ale tensiunii arteriale pot apărea chiar în timpul nopții.

Potrivit unor cercetări pe această temă, tensiunea arterială crescută noaptea indică faptul că inima are o activitate mai intensă, fiind în situația de a nu se odihni suficient.

Află pe clicksanatate.ro cum te afectează privarea de somn!

Uleiul de palmier, mai sănătos?

Excesul de suplimente cu calciu poate cauza infact?

Loading...

Citește și

  • Insomnia, o afecţiune de care suferă peste o treime din populaţia lumii, creşte riscul de declanşare a crizelor cardiace, afirmă autorii norvegieni ai unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii, conform Mediafax.

  • Oricine se poate confrunta cu obositoarele "nopţi albe", dar insomnia propriu-zisă înseamnă imposibilitatea de a avea un somn de calitate, odihnitor, noapte de noapte, perioade îndelungate de timp. Pentru a fi în formă, specialişti ne recomandă să ne odihnim opt ore pe noapte, dar timpul necesar odihnei variază de la o persoană la alta.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1