Ce reguli poți să încalci în diete

Ai început o dietă şi ţi-e foarte greu să o duci la capăt respectând toate regulile? Uite că unele dintre ele mai pot fi şi încălcate, din când în când, fără să-ţi pui silueta în pericol.

Slăbeşti fără mişcare. Este mult mai sănătos să faci şi sport dacă te-ai apucat de dietă, însă poţi slăbi şi fără ea. Mai greu, dar se poate şi fără exerciţii fizice.

Cântăreşte-te doar o dată pe săptămână. Pentru că o scădere eficientă în greutate este lentă, dacă te urci zilnic pe cântar nu vei vedea nimic spectaculos, ceea ce s-ar putea să te demoralizeze şi să renunţi. 

Dulciurile sunt permise. Absenţa totală a dulciurilor este un motiv de frustrare şi stres în cursul unei diete. Astfel, dacă respecţi cota zilnică de calorii admisă de dietă, ceva dulce este permis. Alege dulciuri cât mai sănătoase: ciocolată neagră, dulciuri cu fructe sau cu puţine grăsimi, făcute în casă.

Controlul cantităţilor nu este obligatoriu. Pentru că sunt o mulţime de legume care au sub 100 de calorii la 100 de grame, acestea pot fi mâncate în porţii mari fără să îţi afecteze dieta. Varza, salata verde, castraveţii, morcovii, ţelina, roşiile, ciupercile, ardeii graşi nu au nevoie să fie limitate cantitativ.

Micul dejun nu e obligatoriu. Micul dejun este o condiţie a dietelor sănătoase, dar masa de dimineaţă poate fi adaptată la personalitatea şi stilul fiecăruia, pentru că există persoane care nu pot mânca dimineaţă. În acest caz, este recomandat ca măcar să te hidratezi bine şi să bei un suc gros de legume şi fructe proaspete. Câteva seminţe sau câteva fructe uscate pot compensa necesarul de fibre şi glucide în prima parte a zilei. Dar absenţa micului dejun nu este o scuză pentru a mânca haotic, pe parcursul zilei. Respectă strict dieta şi, eventual, ia o gustare înainte de prânz pentru a ţine, în echilibru, aportul nutriţional, conform www.femeia.ro.

Loading...

Citește și

  • Dieta omului sărac. Cum slăbeşti sănătos 30 de kilograme în 6 luni

    Dieta omului sărac este una simplă, ce poate fi ţinută de oricine, şi care te ajută să slăbeşti foarte mult. Poţi da jos 30 de kilograme în şase luni, cu ajutorul unui preparat tradiţional românesc: ciorba. Iată ce presupune dieta omului sărac şi cum trebuie să o urmezi.

  • Anul trecut, Anamaria Prodan afişa o siluetă rubensiană pe plaja din Mamaia. Perfecţionistă din fire, afacerista nu s-a complăcut în această situaţie, aşa că a luat măsuri. A slăbit nici mai mult, nici mai puţin de 17 kilograme, cu salată de roşii şi castraveţi, paste şi câte trei litri de apă pe zi. „De la 72 kg am ajuns la 55 kg”, ne-a spus vedeta.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1