Ce poți trata cu argilă

Cunoscută în popor ca „pământul care vindecă“, argila are puternice puteri tămădutoare datorită oligoelementelor din compoziție.

Se spune că soldații din Primul Război Mondial, care au consumat argilă, au fost feriți de dizenteria care bântuia acele vremuri. De asemenea, multe boli grave erau tratate în trecut cu plasturi cu argilă.

Una dintre cele mai importante proprietăți ale argilei este cea antibacteriană, motiv pentru care tratează cu succes bolile pulmonare, parazitare, plăgile purulente dar și multe alte afecțiuni.

Durerile în gât

Dacă ai răcit și suferi de dureri în gât, tratamentul cu argilă îți poate fi de folos. Dizolvă o jumătate de linguriță de argilă într-un pahar cu apă. Clătește-ți gâtul cu soluția obținută, apoi pune un prosop cald pe gât. Tratamentul se aplică de 2 ori pe zi, până la dispariția durerilor.

Alergiile

Terapia cu argilă este eficientă și în tratarea alergiilor. Pentru început, se administrează câte 1 linguriță de argilă dizolvată într-un pahar cu apă, de 2 ori pe zi. În fiecare săptămână se mărește doza de argilă cu câte 1 linguriță. Tratamentul durează 2 luni, cu 1 lună pauză, după care se poate relua.

Află ce mai poți trata cu argilă AICI

Loading...

Citește și

  • Iei tot felul de medicamente, dar ştiai că o simplă cură cu argilă te poate feri de multe afecţiuni? Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câte calităţi terapeutice are aceasta!

  • Cu o „carte de vizită" bogată, argila este un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa cosmetică a oricărei femei. Potrivită pentru toate tipurile de ten, această pulbere intră în componenţa multor măşti care redau frumuseţea pielii.

  • În funcţie de sortiment, albă, galbenă, roşie, verde şi gri, argila poate fi un tratament adjuvant pentru diferite afecţiuni. De asemenea, argila este indicată şi în măşti cosmetice.