Ce pericole ascund palpitațiile?

inima_stetoscop.jpg

inima, palpitatii, hipertiroidism, tiroida, cardiopatie
Printre simptomele hipertiroidismului se regăsesc şi palpitaţiile frecvente.
www.clicksanatate.ro

Palpitațiile reprezintă un motiv frecvent al vizitei la cardiolog. Se manifestă în diferite moduri, de la bătăi neregulate și puternice ale inimii, până la pulsații la baza gâtului. Știi de ce sunt periculoase pentru sănătatea ta?

La  persoanele sănătoase, aceste palpitații pot fi cauzate de oboseală, stres sau chiar de dezechilibre minerale.

Lichidele în exces pot provoca palpitații

Indiferent că ne referim la consumul în exces de cafea, alcool sau băuturi energizante, aceste lichide pot fi una dintre cauzele apariției palpitațiilor. Consumul a mai mult de 2 cești de cafea pe zi împiedică asimilarea calciului, fapt care în timp poate favoriza apariția osteoporozei.

Afecțiuni ale inimii

Palpitațiile pot să fie un prim simptom al unei boli cardiovasculare. Este important ca în cazul în care acestea persistă să te adresezi unui medic de specialitate. Deseori pot ascunde tulburări de ritm cardiac sau o cardiopatie ischemică.

Hipertiroidism

Alimentația joacă un rol extrem de important în buna desfășurare a activității organismului.

Dacă nu ai schimbat nimic în regimul tău alimentar în ultima perioadă, iar palpitațiile sunt din ce în ce mai prezente, atunci  este cazul să mergi la medic și să verifici starea de funcționare a glandei tiroide. Printre simptomele hipertiroidismului se regăsesc și palpitațiile frecvente.

Află pe clicksanatate.ro ce alte boli sunt semnalate de palpitații!

Alimente din cauza cărora poți face pietre la rinichi

De ce sunt predispuse femeile la boli autoimune?

Loading...
 
 

Citește și

  • inima palpitatii solutii stres sistem cardiovascular

    Când simți că inima ta o ia la galop, e normal să te sperii. Dacă însă palpitațiile inimii apar frecvent, e bine să știi că sunt câteva soluții prin care le poți normaliza.

  • Ceaiul verde şi ceaiul negru conţin flavonoizi care fac arterele mai elastice şi le ajută să-şi păstreze tinereţea. De aceea, cei care beau trei ceşti de ceai pe zi pot fi protejaţi împotriva bolilor cardiovasculare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1