Ce minuni fac stafidele în organism. Sunt o sursă de zaharuri sănătoase

Stafide.jpg

Stafide brune in bol alb
Stafidele sunt o gustare dulce, dar au și beneficii pentru sănătate
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Bogate în cupru şi fier, stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate. Ele fac minuni pentru sistemul imunitar slăbit şi dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre. Descoperă mai multe motive pentru a consuma stafide constant.

Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoase, stafidele sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. Ele reprezintă şi o sursă bună de antioxidanţi, care intervin în procesul de dizolvare şi eliminare a colesterolului. Sunt foarte bogate în potasiu. Medicii spun că aceste fructe uscate trebuie incluse în alimentaţia persoanelor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arterială. Stafidele sunt eficiente în ridicarea sistemului imunitar, îndeosebi atunci când e vorba de infecţii care afectează pielea şi sângele. Fitonutrienţii fenolici prezenţi în stafide posedă proprietăţi antibacteriene. În componenţa acestora se găsesc cantităţi de cupru şi fier care le fac utile în combaterea şi tratarea anemiilor.

  • Hipertensiune arterială. Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi reduc tensiunea arterială.
  • Colesterol şi constipaţie. Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac. 
  • Antioxidant. În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.
  • Anemii. Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic. 
  • Osteoporoza. Stafidele conţin şi boron, un mineral necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5