Ce infecții se pot transmite prin sărut

cuplu.jpg

sex, relatii, cuplu, orgasm, marimea conteaza, mituri depre sex
Numită şi boala sărutului, mononucleoza este cauzată de un virus numit Epstein Barr.
www.clicksanatate.ro

De sănătatea ta depinde și a celor dragi. Pentru ca gesturile de afecțiune să nu le creeze probleme, păstrează un stil de viață sănătos, mergi la medic și la analize la primele semne de boală, ai grijă de sănătatea ta orală!

Gingivita

Este o infecție care afectează gingiile și una dintre cauzele apariției cariilor. Provocată de placa bacteriană care aderă de dantură și gingii, gingivita se manifestă prin sângerări, inflamație și roșeață în zona afectată. La primele simptome, adresează-te stomatologului pentru a evita agravarea. Un alt efect al bolii este mirosul neplăcut al gurii.

Infecția cu citomegalovisurus

Acest virus, odată ce a fost contractat, rămâne în corp. Poate fi transmis prin contact direct cu secreții în general, deci și cu saliva, prin transfuzii de sânge sau prin contact sexual.  Unele persoane nu știu că sunt purtătoare, pentru că pot avea un sistem imunitar puternic. Se depistează prin analize de sânge. În cele mai multe cazuri, nu se recomandă vreun tratament. Uneori, sunt prescrise antivirale și se cere păstrarea unei igiene foarte bune.

Află pe Clicksanatate.ro cum se manifestă boala sărutului sau mononucleoza!

Greșeli frecvente care te împiedică să slăbești
Tratează dermatita fără medicamente

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1