Ce este boala ficatului gras și cum se manifestă

durere.jpg

durere abdominala, abdomen, semne cancer, cancer ovarian, durere
Printre semnalele ficatului gras se numără durerile abdominale.
www.clicksanatate.ro

Ficatul gras cunoscut și sub denumirea de steatoză hepatică este una dintre cele mai frecvente suferințe ale ficatului. Potrivit studiilor în SUA, peste 90 de milioane de adulți și 17% dintre copii au steatoză hepatică non-alcoolică.

Boala ficatului gras aparent este strâns legată de obezitate, colesterol ridicat și hipertensiune arterială, însă cu toate acestea, gravitatea bolii este subestimată, mai ales pentru că ficatul este un „organ tăcut”, nu produce simptome dureroase sau vizibile decât după ce avansează considerabil și uneori nici atunci.

În felul acesta se explică de ce majoritatea cazurilor de steatoză sunt diagnosticate abia în momentul în care mai mult de 10% din greutatea ficatului este formată din țesut adipos (grăsime).

În acesta stadiu apar și alte afecțiuni aferente precum diabet, hipertensiune, obezitate, colesterol și trigliceride crescute. Dacă nici în acest moment nu se intervine corespunzător, de aici mai este doar un singur pas către ciroză și cancer al ficatului (hepatocarcinom).

Cine este predispus la această afecțiune?

În general persoanele care suferă de diabet zaharat sau colesterol crescut au mai multe șanse să dezvolte această afecțiune a ficatului gras. De asemenea și femeile de vârstă mijlocie prezintă un oarecare risc, persoanele supraponderale, cele cu obiceiuri alimentare nesănătoase, persoanele care consumă frecvent alcool.

Află pe Clicksanatate.ro cum se depistează steatoza hepatică!

Cum pregăteşti maioneza dietetic
Tratamentul potrivit pentru tipul de infertilitate pe care-l ai
 

loading...
Loading...

Citește și

  • alimentatie ficat gras steatoza hepatica sfaturi

    Steatoza hepatică, cunoscută mai ales ca ficat gras, este o afecțiune cauzată de depunerile de grăsimi la nivelul acestui organ. Este foarte important ca persoanele cu astfel de problemă să evite alimentele bogate în grăsimi și zahăr.

  • Ficatul este principalul organ care produce, transportă şi depozitează grăsimile în organism, însă un stil de viaţă dezechilibrat îi poate afecta activitatea. Pentru a preveni acumularea grăsimii în ficat, află din revista “Click! pentru femei” ce remedii din plante îţi sunt ajutoare de nădejde.