Ce efecte terapeutice are lăptișorul de matcă în organism

laptisor_de_matca.jpg

laptisor de matca
Lăptișorul de matcă, unul dintre cele mai prețioase produse ale stupului

Un supliment alimentar necesar pentru vigoarea organismului este lăptișorul de matcă pur. Acest produs apicol este recunoscut de cercetătorii în domeniul sănătății ca fiind unul dintre cele mai valoroase produse ale stupului. În acest sens, sunt menționate numeroasele substanțe active din compoziția lăptișorului de matcă, supliment alimentar 100% natural.

Lăptișorul de matcă este considerat sursă naturală de acetilcolină, substanță care ajută la transmiterea influxului nervos între neuroni. Totodată, polifenolii sunt esențiali pentru starea de sănătate, întrucât au un efect antioxidant ce contribuie la eliminarea radicalilor liberi. Desigur, în “biografia” lăptișorului de matcă pur se aliniază și vitaminele din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6). Vitamina B5 (acidul pantotenic), supranumită şi vitamina antistres, are efecte benefice asupra sistemului nervos, a glandelor suprarenale şi a podoabei capilare, stopând căderea părului şi prevenind albirea prematură a acestuia.

Pentru ce se folosește lăptișorul de matcă

Intern

Pentru cei care depun eforturi intelectuale pe termen lung, pentru anemici, pentru hepatici şi pentru bolnavii de cancer, de Parkinson şi de alte boli grave, lăptişorul este un ajutor preţios. Lăptişorul de matcă pur încetineşte procesul de îmbătrânire, de senilitate şi îmbunătăţeşte memoria. Prin conţinutul de acetilcolină, lăptişorul de matcă pur poate preveni boala Alzheimer.

Lăptișorul de matcă pur ajută la menținerea valorilor normale ale tensiunii arteriale, ale colesterolului din sânge și este un remineralizant valoros pentru unghii și păr.

Ce beneficii are lăptișorul de matcă pur

Previne și ameliorează gripa și răceala
Crește nivelul de energie
Combate stresul și oboseala
Întârzie procesul de îmbătrânire
Sporește imunitatea organismului
Combate insomniile
Acționează eficient asupra sistemului nervos
Contribuie la reducerea colesterolului din sânge
Îmbunătățește vederea.

Extern

masca_de_fata_cu_laptisor_de_matca.jpg

masca de fata cu miere si laptisor de matca
Lăptișorul de matcă este folosit în mod frecvent în prepararea cremelor și măștilor de față.

Lăptișorul de matcă pur este un ingredient cosmetic recunoscut pentru stimularea producerii colagenului natural, de ajutor la menținerea elasticității și fermității pielii și în încetinirea procesului de îmbătrânire și ridare a tenului, mai ales în perioade de stres, de efort fizic și psihic. În același timp, lăptișorul diminuează ridurile existente, regernerează țesutul epithelial, ajută la hidratarea în profunzime a tenului și la diminuarea acneei. Este folosit în mod frecvent în prepararea cremelor și măștilor de față.

Loading...

Citește și

  • O epidemie virală de coronavirus, extinsă la nivelul întregii planete, ne-a obligat la măsuri extreme. Este cu siguranță cea mai bună cale prin care o putem ține sub control și probabil că lucrurile vor reveni la normal în curând. Există însă probleme majore de sănătate care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

  • Acum, când virozele fac victime zi de zi, este de bun augur să apelăm la ajutorul produselor apicole. Trebuie să ne reamintim că unul dintre cele mai valoroase produse ale stupului este lăptișorul de matcă pur.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1