Ce efecte secundare pot apărea dacă ţinem Postul Sfinţilor Petru şi Pavel?

Adevărate cure de dezintoxicare, posturile au efecte extraordinare asupra sănătăţii.

Bogăţia de legume şi de fructe cu care ne răsfaţă lunile de vară face mult mai uşor de trecut perioadele de post. Posturile de vară, cel al sfinţilor Petru şi Pavel şi cel care precede marele praznic al sfintei Maria, sunt mai uşor de ţinut pentru că legumele şi fructele se găsesc din belşug. Mâncărurile sunt variate şi dau organismului energie, vitamine, minerale, detoxifiindu-l în acelaşi timp.

Leac pentru toxine

Alimentele de origine animală sunt considerate „impure", pentru că rămân mult timp în intestine, se descompun şi elimină multe toxine, dezechilibrând organismul. Alimentele „pure" sunt cele care se păstrează mult timp proaspete şi care sunt absorbite rapid de organism, fără a lăsa multe reziduuri.

Cerealele, fructele şi legumele fac parte din această categorie. O alimentaţie fără produse de origine animală reduce procesele de fermentaţie şi de putrefacţie din intestin şi, implicit, toxinele. De aceea, alimentele de post (care includ multe fibre) purifică organismul. Cele două posturi de vară, Postul Sfintei Marii şi cel al Sfinţilor Petru şi Pavel, dau vigoare în lunile caniculare.

Pot să apară efecte secundare

Pentru că odată cu schimbarea alimentaţiei se produc schimbări la nivelul metabolismului şi se elimină multe toxine, pot apărea diverse efecte secundare, precum durerile de cap, senzaţia de greaţă, constipaţia, o uşoară stare de iritaţie, hipotensiunea arterială şi senzaţia de uscăciune a gurii.

La cei cu multe toxine în corp, pot apărea acneea, un miros corporal greoi sau halena (miros neplăcut al gurii). Nu e cazul să te impacientezi, toate aceste efecte sunt cauzate de eliminarea toxinelor din corp.

Consumă cât mai multe lichide, pentru a evita deshidratarea şi a uşura eliminarea toxinelor. Dieta vegetariană asigură organismului necesarul de proteine, vitamine şi de lipide, cu condiţia ca hrana să fie diversificată şi să includă fructe, legume, cereale, nuci şi seminţe.

Citeşte continuarea aici şi află ce trebuie să mâncăm după terminarea postului


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1