Ce conține salata ideală pentru o inimă sănătoasă?

inima.jpg

inima, salata, magneziu, potasiu, dieta cardiaci
Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conţinut ridicat de potasiu, apă şi magneziu.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

O afecțiune tot mai des întâlnită în ziua de astăzi, tensiunea arterială ridicată, ce poate provoca apariția anumitor probleme cardiace, poate fi ținută în frâu și cu ajutorul alimentației.

De ceva vreme specialiștii recomandă consumul zilnic de legume și fructe și o hidratare corespunzătoare indiferent de anotimp.

Și asta deoarece hrana vie este plină de nutrimenți, vitamine, minerale și antioxidanți de care organismul tău are nevoie.

Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conținut ridicat de potasiu, apă și magneziu, astfel că aceste componente regăsindu-se din plin în castraveți, poți să îi consumi cu cea mai mare încredere.

Cea mai bună combinație pe care o poți face este să combini castravetele cu usturoiul. Da, nu este tocmai o combinație des întâlnită, însă calitățile sale nutriționale sunt extraordinare mai ales dacă te afli deja în grupul persoanelor afectate de hipertensiuena arterială.

Cum apar bolile cardiace?

În momentul în care inima pompează sângele, dacă arterele se îngustează din diferite motive (alimetație bogată în grăsimi, alcool, tutun) se crează tensiunea arterială, care nedescoperită la timp poate duce la apariția bolilor cardiace mai greave precum și la un eventual accident vascular cerebral.

Nici stresul sau lipsa sportului nu te ține la distanță de aceste afecțiuni, mai ales că ambele activități sunt în strânsă legătură cu un nivel ridicat de colesterol, unul dintre diversele cauze ale îngustării vaselor sangvine.

Însă în această privință o salată de castraveți cu usturoi te poate ajuta într-un mod extrem de benefic.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte ingrediente nu trebuie să lipsească din dieta cardiacilor!

Efectele consumului zilnic de pătrunjel

Tratamente naturiste pentru infecțiile genitale

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Factorii care duc la declanșarea bolilor de inimă sunt multipli. Unii, precum moștenirea genetică sau vârsta, nu pot fi modificați, dar alții pot fi preveniți. Iată care sunt aceștia!

  • E plină de vitamine şi fibre, e dulce şi colorată, iar motivele pentru care sfecla roşie trebuie cât mai des consumată nu se opresc aici. Iată care sunt acestea.