Ce calităţi vindecătoare au murele. Sunt o gustare excelentă

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cu o aromă discretă şi un gust plăcut, dulce-acrişor, murele te îmbie pe tot parcursul verii, chiar şi puţin din lunile toamnei. Conţin şapte vitamine, nenumărate minerale şi oligoelemente, fiind excelente ca gustare.

Iată de ce consumul de mure este extrem de benefic pentru organism şi de ce ar trebui să profităm de ele cât mai mult!

Răceli, febră

Pigmenţii care dau culoarea specifică murelor te salvează de răceli. Murele stimulează imunitatea, iar principiile active atacă viruşii, împiedicând multiplicarea şi infectarea celulelor sănătoase. Trebuie ştiut că murele conţin şi compuşi ai acidului salicilic, adică substanţa activă regăsită în aspirină, astfel că au efect de scădere a febrei, de diminuare a durerilor de cap şi musculare.

Cancer

Aceiaşi pigmenţi cu efecte antivirale au un efect anticancerigen remarcabil, potenţat de vitaminele şi mineralele cu proprietăţi puternic antioxidante. Şi fibrele pe care le conţin din belşug ajută la protejarea împotriva cancerului cu localizare digestivă, dar şi al cancerului la sân, col uterin, al cavităţii bucale sau de colon.

Constipaţie

Alături de zmeură, murele sunt fructele cele mai bogate în fibre alimentare, care acţionează ca un piston, împingând materiile reziduale din intestin. De asemenea, acizii organici şi zaharurile complexe ajută normalizarea florei intestinale.

Arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal

Pentru a scăpa de aceste probleme, poţi face o cură cu ceai de mure, minimum două căni pe zi. Frunzele de mure au efecte cicatrizante şi antiacide foarte bune.

Candidoza digestivă

Antocianii prezenţi în mure inhibă dezvoltarea acestui fung şi ajută la eliminarea sa din organism. O cură de 12 zile cu mure reprezintă un tratament delicios ca gust şi ajută la restabilirea echilibrului microbiologic la nivelul întregului tub digestiv. 

Diabet

Murele stabilizează glicemia, stimulează pancreasul, diureza şi normalizează valorile colesterolului.

Alergie

Murele sunt o sursă foarte bună de quercitină, o substanţă care diminuează reacţia alergică, având efect antihistaminic şi imunomodulator.

Degenerescenţă maculară

Conţinutul mare de antociani şi de vitamine, în special vitamina C şi vitaminele din complexul B, recomandă murele ca pe un excelent mijloc de prevenire a acestei afecţiuni degenerative.

Îmbătrânire prematură

Mai multe studii au arătat că murele sunt extrem de bogate în substanţe cu efect antioxidant care protejează organismul de aşa-numiţii radicali liberi, care produc îmbătrânirea accelerată a ţesuturilor, degenerarea ADN-ului şi apariţia diferitelor afecţiuni specifice vârstei a treia, conform sfatnaturist.ro.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul