Ce cafea ne recomandă specialiştii

Ultima actualizare:

    Specialiştii vă spun ce cafea să consumaţi
Specialiştii vă spun ce cafea să consumaţi

În cazul consumatorilor de cafea, creşterea nivelului de colesterol „rău”se datorează cafestolului, un compus care apare în compoziţia acesteia când licoarea îndrăgită şi foarte gustoasă, dar nesănătoasă este preparată prin încălzire treptată (tip expresso sau cafeaua la ibric).

Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant de cinci ceşti de cafea pe zi, timp de o lună, cresc nivelul colesterolului cu 7%. Nutriţioniştii europeni însă ne sfătuiesc să optăm pentru cafeaua preparată prin opărire şi nu prin fierbere, deoarece când se încălzeşte, cafeaua eliberează doi compuşi-gasol şi cafestol, substanţe nocive pentru sănătate.

La fel de periculoasă pentru creşterea colesterolului este şi cafeaua decofeinizată care conţine atât substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, cât şi cafestol. Preparată prin opărire şi acest sortiment de cafea este mult mai sănătos. Pentru a-i spori savoarea, consumatorii de cafea decofeinizată pot adăuga în fiecare ceaşcă puţină scorţişoară, condiment care poate să combată efectele nocive.        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net