Ce boli tratezi cu arborele de tuia

Citeste tot despre: 

Indienii îl numeau arborele vieţii, pentru că din frunzele de tuia preparau diverse medicamente care tratau boli ale vremurilor, în special cancerul de piele.

Tuia poate fi folosită în scop terapeutic atât extern, cât şi intern. Însă, înainte de a aplica pe piele un produs pe bază de tuia, testează pe o porţiune mică de piele pentru a observa dacă există reacţii alergice.

Uz intern

  • Gripă, bronşită, infecţii respiratorii recidivante. O combinaţie între tuia şi echinacea este foarte eficientă în terapia acestor boli periculoase şi persistente. Se ia de 3 ori pe zi câte o linguriţă de amestec de tinctură de tuia şi tinctură de echinacea, în proporţii egale. S-a demonstrat ştiinţific faptul că, sub influenţa acestui tratament, capacitatea naturală de apărare a organismului creşte simţitor, fiind de un real ajutor în toate bolile infecţioase, bacteriene sau virale, care afectează plămânii şi arborele bronşic. 
  • Incontinenţă urinară. Alcoolatura de tuia are o misterioasă acţiune de întărire a sfincterilor urinari, mai ales la persoanele în vârstă. Mai mult, această plantă are efecte antiinflamatoare şi antiinfecţioase puternice la nivel genito-urinar, fiind recomandată în prostatită, dar şi în cistitele hemoragice sau recidivante. Se ia câte o linguriţă de alcoolatură de tuia, diluată în jumătate de pahar de apă, de patru ori pe zi, în cure de 2 săptămâni, cu 10 zile de pauză.
  • Afecţiuni endocrine. Se face un tratament de 28 de zile, cu alcoolatura de tuia, din care se iau 3 linguriţe pe zi (dimineaţă, la prânz şi seara). Extractul de tuia are o excepţională capacitate de a ­stimula blând producţia glandelor en­docrine din organism, ­fiind un adjuvant eficient şi în cazul unor afecţiuni ca hipotiroidia. 

Uz extern

  • Amigdalita. Se face gargară cu 2 linguriţe de alcoolatură de tuia, dizolvată în puţină apă. Această procedură are un efect antimicrobian şi stimulent imunitar rapid, fiind recomandat şi în faringită, traheită, faringo-amigdalită etc.
  • Negi. Un tampon bine înmuiat în alcoolatura de tuia se pune pe locul afectat, apoi se acoperă cu un plasture care să îl fixeze. Tamponul se ţine 24 de ore, după care se schimbă, tratamentul făcându-se 14 zile la rând. 
  • Rinită, rinosinuzită. În jumătate de litru de apă fierbinte se pun 3-4 linguri de alcoolatură de tuia, apoi se acoperă capul cu un prosop, inhalându-se vaporii degajaţi. Procedura durează 5-10 minute, după care capul şi faţa se ţin învelite vreme de un sfert de oră, iar alte patru ore nu se va ieşi în frig.
  • Reumatism. Se pun comprese calde, o dată la două zile, cu alcoolatura de tuia. Zilnic, se fac două ungeri ale locului afectat, cu cremă de tuia, scrie formula-as.ro.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1