Ce boli putem „citi” în palme. Indiciile pe care le oferă mâinile înroșite sau amorțite

Palma.jpg

Palma
Palmele pot da indicii despre starea de sănătate
Foto: pixabay.com

Coloraţia palmelor, mărimea degetelor, temperatura palmei şi grosimea articulaţiilor mâini sunt câteva semne care precizează cât suntem de sănătoşi.

Din vremuri foarte îndepărtate, specialiştii în chiromanţie reuşeau să „citească” în palmă cât de norocoasă era o persoană pe plan social şi sentimental. De asemenea, cititorii în palmă semnalau şi starea de sănătate a persoanei dornice să afle „tot ce-i oferă destinul”.  

În timp, medicii din renumite clinici de pe mapamond au fost preocupaţi să cunoască atât secretele chiromanţiei, cât şi starea de sănătate a pacienţilor pe care-i tratau. Totodată, aceşti specialişti au publicat numeroase studii legate de bolile ascunse în palmă. Un exemplu concludent ni-l oferă doctorul Graham Easton, medic de familie din Londra, autorul multor volume care adună concluziile sale medicale pe această temă. Deseori, renumitul cercetător obişnuia să spună că mâinile pot oferi indicii esenţiale asupra stării noastre de sănătate : „Întotdeauna încerc să dau mâna cu pacienţii, atunci când îi văd prima dată. Este mai mult decât un gest de politeţe - mâinile lor sunt pline de informaţii şi semne despre starea lor generală de sănătate, începând de la faptul că ar putea avea o problemă cu tiroida până la semne de osteoartrită. Medicii pot afla multe lucruri despre starea de sănătate a pacienţilor analizându-le mâinile şi nu faţa”.  

Cercetătorii mai fac o precizare importantă referitoare la acest aspect: Orice constatare „citită” în palmă trebuie urmată de numeroase investigaţii medicale. 

În acelaţi timp, specialiştii susţin că, dacă obişnuim să ne studiem periodic palmele, putem despista din timp unele afecţiuni ascunse de care nu ştim absolut nimic.   

Iată ce preciza în studiile sale despre informaţiile oferite de palme Eta Niculescu, ginecolog.

Pielea palmelor foarte subţire-un cancer ovarian

În cazul femeilor, care au pielea palmelor subţiată, este un avertisment care semnalează un cancer ovarian în  stadiu avansat. Astfel de semnale constatate la unele paciente au fost confirmate de investigaţiile medicale ulterioare.

Încheieturile groase ale mâinilor

Chiar dacă paciena păstra o greutate normală, dar avea încheieturile mâinilor groase, în acest caz se constata că la acea persoană nivelul colesterolului depăşea valorile normale.

Palmele aveau o coloraţie vineţie la femeile cardiace 

Culoarea vineţie a palmelor indică frecvent o afecţiune cardiacă sau o circulaţie periferică deficitară.  Astfel de probleme sunt întâlnite şi la persoanele a căror Linie a inimii din palmă este alcătuită din „inele”, asemănătoare cu zalele unui lănţişor.

Palmele înroşite anunţă o afecţiune gravă la ficat  

Atunci când coloraţia palmelor este roşie în mod constant, şi nu în urma unor eforturi, acest semnal este un indiciu cert că persoana are o boală gravă de ficat. Analizele de laborator au confirmat, în astfel de situaţii, că ficatul, laboratorul organismului, nu mai funcţionează normal. 

Palmele amorţite semnalează şi un deficit de vitamine

Deseori, pacienţii sunt îngrijoraţi că le amorţesc palmele. În acest caz, organismul are nevoie de vitamine. S-a constatat că aceste semnale trase de organism făceau referire mai ales la un deficit de  vitamine: E, B1, B2, B12  şi  PP, dar şi nivelul magneziului foarte scăzut.      

Palmele transpirate, un avertisment

Pacientele care aveau mereu palmele transpirate sufereau, în general, de tiroidă. De asemenea, în astfel de cazuri s-a descoperit că fenomenul era şi efectul unei anemii, datorată lipsei de calciu şi fier. Cu această problemă se confruntau şi persoanele limfatice 

( cu o paloare accentuată şi o doză superioară de senzualitate).

Plamele fierbinţi semnalează o infecţie în orgnism

Unele paciente au palmele mereu fierbinţi, iar prezenţa unei infecţii în organism explică această situaţie neplăcută.

Inelarul mai lung decât arătătorul, ovare polichistice

Când degetul inelar al pacientei era mult mai lung , în comparaţie cu arătătorul, de obicei s-a constatat că pacienta avea chisturi ovariene şi trebuia să se opereze. Totodată, aceste paciente erau foarte ferme, preţuiau fastul şi celebritatea, iar dragostea rămânea mereu pe ultimul plan.   

 

Loading...