Ce boli alini cu ceapă

Citeste tot despre: 

Cunoscută mai ales pentru faptul că stimulează imunitatea, ceapa are multe proprietăţi de leac: alungă tusea, astenia de toamnă, dar e bună şi în afecţiunile reumatice, dermatologice, renale. Din revista „Click! pentru femei“ afli cum să prepari remediile cu ceapă!

  • Colicile renale. Iei câte o linguriţă de tinctură amestecată cu puţină apă, înainte de masa de prânz şi înainte de cină. Pentru a o prepara singură, ai nevoie de o ceapă pe care o cureţi şi o tai bucăţi. O pui într-un recipient şi torni peste ea 80 ml de alcool de 70 de grade. O ţii acoperită 7 zile şi o agiţi zilnic. La final, strecori şi pui tinctura într-o sticlă de culoare închisă, pe care o păstrezi într-un loc răcoros şi întunecos.
  • Durerile reumatismale. Datorită faptului că ajută la eliminarea sodiului în exces din organism, ceapa este un bun diuretic, de aceea este recomandată reumaticilor. Este de ajutor şi o cură de 21 de zile în care mănânci zilnic ceapă crudă în salate sau în care iei tinctură de ceapă. Pentru că nu dă acel miros specific, tinctura este un leac de preferat în locul cepei crude sau sucului.  
  • Răceala şi sinuzita. Durerea în gât, tusea productivă şi cea uscată, sinuzita – toate pot fi combătute cu un leac preparat din ceapă. Toci 2 cepe şi le treci printr-un storcător. Amesteci 5 linguriţe din sucul obţinut cu 8 linguriţe de miere. Iei din el de 3 ori pe zi şi repeţi tratamentul 5 zile la rând. Contra tusei este indicat şi decoctul de ceapă: speli 2 cepe, le tai bucăţi mari, fără a le curăţa de coajă, apoi le fierbi în 2 căni de apă, 10 minute. Bei lichidul călduţ, de 2 ori pe zi, îndulcit cu puţină miere.
  • Dereglările menstruale. Faci o infuzie dintr-o lingură de coji de ceapă şi o cană de apă fiartă. Strecori după 15 minute de infuzare şi bei ceaiul în 3 reprize, pe parcursul unei zile. Ţii cura o săptămână. Prima zi de cură ar fi bine să fie a zecea zi după finele ultimei menstruaţii.
loading...
Loading...