Ce boli ale organelor interne sunt semnalate de durerea de coloană

durere_de_spate.jpg

coloana, durere de spate, durere lombara, lombosciatica, durere de rinichi
În cazul în care la nivel intervertebral se produc anumite modificări, te poţi confrunta ulterior cu dificultăţi de înghiţire, probleme ale vederii.
www.clicksanatate.ro

Cea mai importantă parte a scheletului osos, coloana vertebrală se află într-o legătură constantă cu starea organelor interne. Astfel, anumite dureri resimțite la nivelul coloanei pot fi semnale ale dificultăților funcționale a anumitor organe.

Știai că aproximativ 70% din cazurile de dureri de cap sunt cauzate de problemele la nivelul coloanei vertebrale? Și asta se datorează în mare parte poziției încorecte menținte pe parcursul zilei, uneori continuată și în somn.

Coloana vertebrală reprezintă practic un punct de ancorare pentru toate celelalte componente ale organismului uman, fiind axul central al structurii fizice, starea sa de sănătatea răsfrângându-se asupra întregului organism.

De cele mai multe ori ajungem să tratăm efectele durerii resimțite și nu cauza ce a condus la apariția ei.

Disfuncțiile unui disc intervertebral

Coloana vertebrală este o structură rezistentă și totodată flexibilă ce permite mobilitatea corpului, susținând atât capul cât și corpul, în alcătuirea căreia se regăsesc 33-34 de vertebre, între ele existând discuri intervertebrale care contribuie la amortizarea șocurilor.

În cazul în care la nivel intervertebral se produc anumite modificări, te poți confrunta ulterior cu dificultăți de înghițire, probleme ale vederii.

Dacă ți se întâmplă periodic să resimți furnicături sau anumite dureri la nivelul membrelor superioare, ar trebui să te îndrepti către zona cervicală, în primul rând să conștientizezi poziția în care stai și să consulți un specialist pentru a preveni și alte probleme.

Află pe Clicksanatate.ro ce afecțiuni sunt indicate de durerile de spate!

Sfecla roșie te scapă de durerea în gât

Cum să atenuezi durerile hemoroidale

loading...
Loading...

Citește și

  • Vremea rece îţi poate accentua durerile reumatice. Vestea bună este că pot fi ameliorate cu soluţii simple, preparate chiar de tine. Revista „Click! pentru femei” îţi dă câteva idei.

  • Te chinuie din când în când durerea de cap? Specialistul Click! în medicina tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne spune cum putem scăpa de durerea de cap, cu ajutorul metodelor ayurveda.