Ce anunţă durerea de rinichi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O durere în partea de jos a spatelui însoţită de simptome precum greaţa, febra ori probleme la urinare sunt, cel mai adesea, cauzate de o suferinţă a rinichilor. Află din numărul din februarie al revistei “Click! Sănătate” mai multe despre acest subiect!

Durerile renale pot fi localizate de o parte şi de a alta a coloanei vertebrale, dar şi pe o singură parte. Ele pot iradia spre abdomen, cât şi spre organele genitale. „Este posibil să simţiţi durerea de rinichi ca o durere surdă sau acută, localizată pe o singură parte, imediat sub ultimele coaste, adesea însoţită de febră şi simptome urinare“, afirmă medicul specialist urolog Radu Maxim.

Inflamaţia renală, cauză posibilă

Durerile de rinichi pot fi cauzate de inflamaţia rinichilor, de prezenţa unei infecţii la nivelul acestora sau a tractului urinar, fie de traumatisme renale şi de blocarea căii urinare. Cancerul de rinichi şi tromboza renală (cheaguri de sânge în rinichi) se mai numără printre posibilele cauze.Durerea acută, care apare brusc, localizată în spate, însoţită de tulburări urinare, vărsături, greaţă, poate anunţa o colică renală, produsă de calculii renali.

Cu ce alte simptome se asociază

Durerile renale se pot asocia cu alte manifestări clinice, precum urina tulbure, care are un miros urât, prezenţa sângelui în urină, pleoape, picioare şi mâini umflate, cu micţiuni frecvente, mai ales pe timpul nopţii. Bolnavii mai pot avea senzaţia de golire incompletă a vezicii urinare, greaţă şi vărsături, paloare a pielii, respiraţie urât mirositoare, febră, ameţeli, constipaţie sau diaree, gust metalic în gură, mâncărimi ale pielii, scăderea puterii de concentrare şi se pot simţi obosiţi.

Ce tratamente se recomandă

Tratamentul depinde de cauza durerii, pe care o stabileşte medicul. Astfel, în cazul durerilor cauzate de infecţii ale tractului urinar şi ale rinichilor se recomandă antibiotic şi antiinflamatoare.Calculii se tratează în funcţie de mărime. Se pot folosi analgezice, antispastice, în cazul pietrelor de mici dimensiuni, în timp ce calculii de mari dimensiuni sunt îndepărtaţi chirurgical.

Persoanele cu hipertensiune, predispuse bolilor renale

Afecţiunile de rinichi apar mai adesea la persoanele care fumează, la cele obeze, la cei care suferă de diabet, hipertensiune arterială, cât şi la cei care nu se hidratează corespunzător. Un grad mai mare de risc îl au persoanele trecute de vârsta de 30 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net