Ce alimente să evităm în post

Dincolo de semnificaţia lui religioasă, postul este un bun prilej şi pentru detoxifierea organismului. Totuşi, aveţi grijă ce alimente alegeţi, pentru că unele vă pot afecta sănătatea. Iată ce nu trebuie să consumaţi!

Mezeluri de post 

Mezelurile, cum sunt salamul, cârnaţii sau crenwurştii, conţin nitraţi şi sunt asociate cu apariţia cancerului. 

Pentru un gust cât mai bun, sunt adăugate în compoziţia lor o cantitate mare de aditivi alimentari, care ne pun sănătatea în pericol.

Caşcaval de post

Despre caşcavalul de post este important să ştiţi că produce dezechilibre în organism, din cauza numărului mare de aditivi alimentari şi al conţinutului ridicat de sare, conform www.alegesanatos.ro.

Conserve 

Conservele (de legume, de fasole bătută, etc) conţin numeroase substanţe nocive, precum  conservanţi, potenţiatori de aromă, coloranţi etc. şi cantităţi mari de sare şi zahăr. Îţi distrug sănătatea dacă le consumi des în timpul postului.

Produse de patiserie

După cum bine ştiţi, produsele de patiserie conţin îndulcitori şi coloranţi. Acestea afectează digestia, putând provoca boli de stomac. Mai ales în această perioadă de post, când organismul este privat de alimente de origine animală. 

Mâncare semipreparată

Nici crochetele sau buletele de legume semipreparate nu sunt sănătoase. Prin conţinutul de substanţe nocive ne afectează funcţiile cognitive. Mai mult decât atât, se poate ajunge la gastrită, ulcer şi boli metabolice.

Loading...

Citește și

  • De luni, am intrat în Postul Paştelui, iar timp de 7 săptămâni, până pe 8 aprilie, când vom sărbători Învierea, creştinii ortodocşi vor trebui să renunţe la carne, ouă şi lactate. Asta, dacă vor dori să respecte obiceiurile şi tradiţiile creştine. Click! îţi spune când sunt dezlegările la vin, untdelemn şi peşte, cu ce alimente să înlocuieşti carnea şi cine nu ar trebui să se abţină deloc de la mâncare.

  • post catolic

    Ca în fiecare an, creștinii vor traversa în următoarele 40 de zile cel mai îndelungat și mai dificil post din întregul an calendaristic. Fie că ești ortodox, fie catolic sau protestant, Postul cel Mare, adică perioada premergătoare Sfintelor Paști, nu poate lăsa pe nimeni indiferent dintre cei care se consideră încă creștin practicant.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1