Ce afecțiuni previi dacă mănânci cireșe mai des

ce_afectiuni_previi_daca_mananci_mai_des_cirese.jpg

cirese, cozi de cirese, infectie urinara, acititate, diabet, clicksanatate
Cireşele consumate şi sub formă de suc alterează pH-ul urinei şi reduc astfel aciditatea.
www.clicksanatate.ro

Pe lângă dulceața lor, cireșele sunt cunoscute pentru efectul diuretic. Descoperă mai multe avantaje pe care ți le aduc în privința menținerii sănătății.

Diabetul

Cireșele întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2. De altfel, te ajută să ai o piele sănătoasă, care strălucește. Nu doar fructul este bun pentru organism ci și cozile cireșelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor și litiazei renale. Așadar, nu arunca aceste codițe, ci spală-le, pune-le la uscat și prepară câte 2-3 infuzii pe zi.

Hipertensiunea

Aceste fructe conțin anumite substanțe chimice care ajută la suprimarea și diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motic reduc durerile musculare și pe cele cronice de spate.

Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficiență renală, dar și la leucemie. Pentru a micșora riscul de atac de gută, specialiștii spun că e bine să mănânci cireșe, de câte ori ai ocazia. Cireșele consumate și sub formă de suc alterează pH-ul urinei și reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din urați, și, prin urmare se previne apariția gutei.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte afecțiuni te ocolesc dacă mănânci cireșe!

Infuzia de urzică te scapă de cârcei
Cum să te simți mai bine la locul de muncă

 

Loading...

Citește și

  • Au apărut cireşele de mai. Gustoase şi hidratante, aceste fructe sunt sursă de sănătate pentru organism. Previn anemia, elimină stresul şi ne fac mai optimişti. Iată câteva motive pentru care este bine să le consumăm în prag de vară.

  • Dacă e vară şi e vacanţă, atunci trece negreşit pe lista ta de alimente sănătoase cireşele. Ele au o mulţime de proprietăţi terapeutice de care poţi profita în aceste zile.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1