Ce afecțiuni ginecologice riști în funcție de vârstă

ginecolog_colposcop.jpg

ginecolog, usturimi vaginale, candidoza, test Babes-Papanicolau, secretii vaginale
Vaccinarea anti HPV se face de la 11 ani
www.clicksanatate.ro

Fiecare etapă, începând cu debutul menstruației, apoi cu al vieții sexuale, poate aduce pentru femei o serie de afecțiuni din sfera ginecologică, despre care ar fi bine să fie informate din timp, să recunoască simptomele și, mai ales, să mergă imediat la doctorul specialist pentru a primi un diagnostic și tratamentul potrivit.

Pentru a afla care sunt principalele probleme ginecologice ce pot aparea în funcție de vârstă, am stat de vorbă cu Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate. „La 20 de ani, în prima etapă dupa începerea vieții sexuale, un risc important îl reprezintă bolile cu transmitere sexuală precum Gonoreea sau Chlamydia, dar și probleme ce sunt legate de măsurile de contracepție folosite ori de sarcină”, a punctat dr. Vythoulkas.

Pericolul bolilor cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală, nedepistate și tratate la timp, pot avea repercursiuni asupra sistemului reproducător, ce duc în timp la infertilitate. Examenele de secreție vaginală, testul Babeș-Papanicolau, Chlamydia și Mycoplasma-Ureaplasma sunt obligatorii a fi făcute anual.

Pentru că este o vârstă la care femeile sunt foarte active din punct de vedere sexual, acestea sunt mai predispuse infecțiilor tractului urinar, astfel că recomand folosirea metodelor de contracepție la recomandarea unui medic ginecolog, precum și atenție sporită la igiena zilnică.

Între 30 și 40 de ani, fertilitatea femeii începe să scadă, astfel că dacă se încearcă în cuplu obținerea unei sarcini mai mult de un an, iar aceasta nu apare, recomand consultul la medicul specialist în infertilitate, pentru a afla care sunt cauzele întârzierii acesteia.

De asemenea, în ultimii ani, vorbim și de apariția menopauzei precoce, ceea ce duce așa cum îi spune și denumirea, la întreruperea menstruației.

Află pe clicksanatate.ro când apar chisturile ovariene și ce teste trebuie făcute periodic!

Aceste alimente îți cresc nivelul de stres

Fructele cu cel mai mare conținut de zahăr

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1