Cât și cum ții alimentele la frigider

Ultima actualizare:

    Rafturile inferioare sunt cele unde temperatura se menţine constantă, fiind locul unde trebuie păstrate alimentele care se strică cel mai repede.www.clicksanatate.ro
Rafturile inferioare sunt cele unde temperatura se menţine constantă, fiind locul unde trebuie păstrate alimentele care se strică cel mai repede.www.clicksanatate.ro

Organizarea alimentelor pe rafturile frigiderului este esențială pentru a le menține proaspete cât mai mult timp. Este bine să știi de ce nu este bine să așezi ouăle pe ușa frigiderului și la ce temperatură trebuie să-l reglezi!

Frigiderul este împărțit în 4 zone: cea rece, cea destinată alimentelor proaspete, zona cu o temperatură medie și ușa frigiderului, unde este cel mai cald. Chiar dacă temperatura din frigider este selectată la un anumit număr de grade, ea nu va fi constantă în tot frigiderul, variind de la rafturile superioare la ușa frigiderului. De exemplu, dacă temperatura din frigider este selectată la 4˚C, doar în zona rece se atinge această temperatură.

În zona alimentelor proaspete se înregistrează 4-6˚C, în timp ce în zona intermediară și pe ușa frigiderului se ating 6-8˚C. Este recomandat ca temperatura frigiderului să fie reglată la 4-5 ˚C, iar a congelatorului la -18˚C.

Info

Fructele și legumele proaspete pierd aproximativ 50% din conținutul de vitamine în perioada în care stau la frigider. Din acest motiv, ar trebui să fie consumate în maximum 48 de ore după ce au fost cumpărate.

Ușile, zona cea mai caldă

Deoarece închizi și deschizi frigiderul de mai multe ori pe zi, ușile întră des în contact cu temperatura camerei. Așadar, nu ar trebui să depozitezi pe ele alimente care se strică ușor, cum sunt ouăle sau produsele lactate proaspete. În schimb, aici pot fi ținute sticlele cu suc, cu apă sau cu băuturi, untul, borcanele de condimente ori cele cu dulcețuri.

Zona rece, recomandată alimentelor ușor perisabile

Rafturile inferioare sunt cele unde temperatura se menține constantă, fiind locul unde trebuie păstrate alimentele care se strică cel mai repede, cum ar fi carnea crudă, produsele lactate și ouăle. Tot aici trebuie așezate și pachetele scoase la decongelat sau mâncărurile gătite.

Află pe clicksanatate.ro ce ar trebui să ții pe rafturile superioare din frigider!

Cura cu suc de mărar îți protejează rinichii

Dureri abdominale persistente? Iată ce boli anunță!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net