Cât de sănătoase sunt alimentele negre?

orez_negru.jpg

dieta, slabit, regim, orez negru, antiinflamator
Orezul negru are efect antiinflamator.
www.clicksanatate.ro

Culoarea în farfurie înseamnă și sănătate, însă și negrul îți oferă substanţe nutritive de cea mai bună calitate. Și ne referim bineînțeles la alimentele negre mai puțin cunoscute însă la fel de sănătoase precum cele viu colorate.

Pentru a te bucura din plin de sănătate este necesar să îi oferi organismului tău o gamă largă de vitamine, minerale cât și antioxidanți.

Un aspect despre care s-a vorbit foarte puțin raportat la valoarea sa este faptul că alimentele negre sunt cea mai bună sursă de antioxidanți, tocmai pentru că au culoarea negră, care este dată de cantitatea mare de antocianine.

Chiar dacă nu sunt tocmai foarte atrăgătoare să le observi în farfurie, alimentele negre sunt un elixir al sănătății ce nu ar trebui ocolit deloc.

Te protejează de boli

Cu cât îi vei furniza o doză mai mare de antioxidanți organismului tău cu atât mai ferit va fi de acțiunea negativă a radicalilor liberi, ameliorând în același timp inflamațiile przente în organism.

Sunt îndicate a fi folosite mai ales în curele de slăbire, deoarece ajută la eliminarea mai rapidă și facilă a toxinelor, întărind în același timp sistemul imunitar și totodată întărind metabolismul.

Află pe Clicksanatate.ro ce alimente de culoare neagră sunt sănătoase!

Cum te protejezi de Candida în mod naturist

Evită să combini aceste alimente!
 

Loading...
 
 

Citește și

  • Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne spune astăzi de ce este bine să mâncăm orez iarna şi care sunt cele mai sănătoase sortimente de orez.

  • Unul dintre principalele ingrediente folosite în bucătărie, cartoful, e a patra sursă de energie alimentară, după orez, grâu şi porumb. Iată ce beneficii uimitoare are sucul de cartof crud asupra sănătăţii noastre.