Cât de periculos este lacul de unghii?

unghii_rosii.jpg

lac de unghii, oja, toxicitate oja, dezechilibru hormonal, fertilitate
Un compus chimic numit trifenil fosfat, existent în lacurile de unghii, afectează echilibrul hormonal şi aparatul reproducător.
www.clicksanatate.ro

Se pare că, pe piaţa din România încă există numeroase lacuri de unghii care conţin toluen, dibutil ftalatul (DBP) şi formaldehidă, substanţe extrem de toxice. Dovadă stă şi faptul că acestea au fost interzise în UE.

Toluenul, periculos pentru embrionul uman

Toluenul este un derivat din benzen. Acesta se foloseşte, de cele mai multe ori, ca diluant pentru vopselurile industriale. Există studiile pe animale care au demonstrat că această substanţă poate fi extrem de periculoasă pentru embrionul uman.

Lacurile de unghii conţin şi substanţe cancerigene

Despre celelalte două substanţe (Formaldehidă şi DBP) se ştie că pot provoca boli grave, precum cancerul de piele. Aşa că, aveţi mare grijă atunci când achiziţionaţi lacuri de unghii. Citiţi bine eticheta lor şi asiguraţi-vă că nu au în compoziţie aceste substanţe ce vă pot pune în mare pericol chiar şi viaţa.

Afectează sistemul reproducător

Cercetătorii americani au observat că un compus chimic numit trifenil fosfat (TPHP), utilizat pentru a face lacul de unghii mai rezistent, trece de bariera pielii şi ajunge în sânge. Astfel, s-a demonstrat că oja care conţine acest chimic este un pericol real pentru sănătate, deoarece conţine şi substanţe care afectează sistemul hormonal şi reproducător.

Află pe clicksanatate.ro de ce este dăunătoare oja semipermanentă!

Corpul tău are formă de măr? Ai risc crescut de diabet!

Cea mai IEFTINĂ dietă de slăbit sănătoasă

Loading...
 
 

Citește și

  • La o piele albă, curată, poţi folosi orice nuanţă de ojă doreşti

    Odată cu soarele, cu vremea primăvăratică şi cu hainele mai vesele pe care le purtăm, parcă simţim nevoia să punem puţină culoare şi pe unghii. Tu ce nuanţă de ojă alegi? Te orientezi după tendinţe, după ce vezi că folosesc colegele de birou, sau te laşi purtată de inspiraţia de moment? Nici una, nici alta. Trebuie să alegi ce ţi se potriveşte.

  •  ingrediente periculoase din oja

    La începuturi, lacul de unghii era un produs natural care avea la bază ingrediente precum ceara de albine, albuşul de ou, pigmenţi vegetali. În prezent însă, acesta produse conţin numeroase substanţe chimice, multe non-toxice. Iată ce ingrediente periculoase din ojă trebuie să eviţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1