Cât de periculoasă e salata de boeuf!„Nu contează dacă e cu vită sau pui”

salata-boeuf-580x400.jpg

salata de boeuf
Salata de boeuf este o adevărată bombă calorică
Foto: clickpoftabuna.ro

Se apropie cu pași repezi perioada când unul dintre felurile de mâncare preferate ale românilor intră în prim-plan pe masa de sărbătoare: salata de boeuf. Nutriționiștii ne sfătuiesc să o consumăm cu moderație pentru că unul dintre ingrediente este un real pericol pentru sănătate.

Nutriționistul Mihaela Bilic a scris pe contul său de Facebook că salata de boeuf este un preparat foarte hrănitor și chiar dietetic, dar cu o singură condiție: să avem grijă câtă maioneză adăugăm în compoziție:

„Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata de boeuf e vorba, dacă nu ați ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiție (salată!), poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneza din belșug. Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 de calorii, indiferent de sortiment”, spune nutriționistul.

De asemenea, trebuie avut în vedere că este unul dintre preparatele care conțin toate tipurile de nutrienți necesare organismului, dar cantitatea de maioneză poate strica echilibrul caloric:

„Când e vorba de maioneză, puteți socoti 80 de calorii fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea și cu pui sau curcan, în loc de vită) este un preparat de sezon nutrițional care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea. Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta, porția corectă de salată de boeuf înseamnă 2-3 linguri și doar 300 de calorii, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare”, explică Mihaela Bilic.

loading...
Loading...

Citește și