Carențe de vitamine care duc la anxietate

anxietate.jpg

carente vitamine anxietate sanatate psihica hormoni depresie
Vitaminele și mineralele sunt importante pentru sănătatea psihică, de aceea este important să ai o alimentație echilibrată și să le incluzi în dieta ta zilnică.
www.clickpentrufemei.ro

S-a demonstrat că există o legătură între anxietate și deficiențele de vitamine și de minerale. Știm că anxietatea este o tulburare psihică cauzată de suprasolicitarea creierului și de stres, care duce în final la pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi.

Carența de vitamina B1

Vitamina B1 (tiamina) face parte din complexul de vitamine B, care sunt foarte importante şi cunoscute pentru faptul că reduc nivelul de stres. Doza zilnică de vitamina B1(între 1,1 și 1,4 miligrame) îmbunătățește starea de spirit. Ea este prezentă în alimente precum salată verde, spanac, ciuperci, mazăre, țelină, roșie, vinete, morcov, fasole, varză etc.

Carența de vitamina B6

Cunoscută și sub numele de piridoxină, vitamina B6 participă la formarea hemoglobinei, proteinelor, glucidelor și lipidelor. De asemenea, ajută la producția serotoninei și noradrenalinei – doi neurotransmițători care trimit semnale către creier, jucând un rol și în îmbunătățirea stării de spirit. O persoană are nevoie în fiecare zi în jur de 1,3-2,0 miligrame de vitamina B6. Ea poate fi luată din pește, produse lactate și orez brun.

Descoperă care sunt carențele de vitamine care duc la anxietate pe clickpentrufemei.ro

 

Anemia, deficienţa nr.1 în lume

Multivitaminele reduc stresul, anxietatea și oboseala

vegis.ro%20

Loading...