Care sunt fructele care te scapă de constipație

fructe.jpg

lista fructe combatere ameliorare constipatie
Fibrele din pere atenuează simptomele sindromului de colon iritabil și vindecă constipația.
www.clicksanatate.ro

Cele mai multe probleme digestive apar ca urmare a consumului redus de fibre, dar și a unor obiceiuri nesănătoase în ceea ce privește alimentația, stilul haotic de viață și stresul.

Balonarea, constipația, arsurile stomacale sau aciditatea gastrică pot fi prevenite prin consumul de fructe, acestea fiind bogate în fibre și enzime care ajută procesul de digestie.
Totodată, medicii recomandă introducerea fructelor colorate în alimentația zilnică și eliminarea alimentelor procesate, cu un conținut ridicat de zahăr. Iată care sunt cele mai bune fructe pentru o digestie sănătoasă!

Pere

O pară de mărime medie conține 4 grame de fibre solubile. În plus, fibrele îmbunătățesc nivelul colesterolului, atenuează sindromul colonului iritabil și vindecă constipația. Începe ziua cu un mic dejun format din cereale integrale și adaugă câteva felii de pară.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte fructe te pot ajuta să scapi de constipație

Loading...

Citește și

  • Aveţi o alimentaţie săracă în fibre, sunteţi mai degrabă genul sedentar şi vă plângeţi tot timpul de stres? Atunci nu e de mirare dacă, pe lângă toate acestea, suferiţi şi de constipaţie. Dr. Ovidiu Chiş, specialist în medicina tradiţională indiană, ne spune cum putem învinge constipaţia, una din cauzele principale ale bolilor.

  • Cauzele mai puţin știute ale constipaţiei

    Problemă des întâlnită a omului modern, constipația este favorizată, în mare măsură, de alimentația săracă în fibre și de lipsa mișcării. Există însă și cauze mai puțin știute care duc la apariția acestei neplăceri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1