Care sunt cele mai bune pastile pentru memorie

Ultima actualizare:

Pe măsură ce îmbătrânim, funcţiile cerebrale încetinesc, iar acest lucru îşi pune amprenta şi asupra memoriei.

„O parte dintre celulele nervoase aflate pe circuitele neuronale solicitate devin mai puţin funcţionale, iar altele chiar dispar. Putem întârzia însă îmbătrânirea acestor celule sporindu-le rezistenţa", explică prof. dr. Cristian Popescu, şeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi.

Pentru a menţine creierul în formă, se recomandă adoptarea unei alimentaţii bogate în grăsimi „bune", combaterea sedentarismului, respectarea orelor de somn şi acumularea zilnică de noi cunoştinţe.

Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a atenua problemele de memorie, se poate recurge şi la suplimente alimentare cu rol de stimulare cerebrală.Creierul are nevoie de grăsimi «bune»

Suplimentele cu acizi graşi Omega 3 facilitează transmiterea impulsurilor nervoase între neuroni.

„Dacă nu sunt hrănite cu grăsimi bune, precum acizii graşi Omega 3, membranele celulare devin mai rigide, lucru care va favoriza, în timp, apariţia problemelor de memorie", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

S-a observat că persoanele care consumă Omega 3 pe termen lung prezintă un risc mai redus de a dezvolta boala Alzheimer. Aceste grăsimi bune pot fi luate şi din alimente precum somonul, sardinele şi nucile.

Radicalii liberi, pe care îi aducem în corp din substanţe toxice, precum noxele sau fumul de ţigară, ori pe care organismul îi produce în timpul proceselor metabolice, reprezintă o ameninţare permanentă la integritatea neuronilor. Ei afectează toate funcţiile cerebrale, inclusiv pe cea de memorare.

Efectul radicalilor liberi poate fi combătut cu ajutorul suplimentelor pe bază de antioxidanţi cum ar fi ginkgo biloba, coenzima Q10, vitaminele din grupul B (B1, B6 şi B12) şi magneziul. Efect neurostimulator au şi suplimentele cu lecitină.

Ele sunt indicate îndeosebi în perioadele solicitante din punct de vedere intelectual. Lecitina se găseşte şi în membrana neuronilor, ea ajutând la formarea unor neurotransmiţători.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net