Care sunt cauzele amorțirii degetelor de la mâini

care_sunt_cauzele_amortirii_mainilor.jpg

amortire degete, boala lui Raynaud, parestezie, atac ischemic tranzitoriu, cheag de sange
Amorţeala apare, de obicei, ca urmare a scăderii fluxului de sânge într-o anumită zonă sau a lezării nervilor.
www.clicksanatate.ro

Poate ți s-a întâmplat să-ți amorțească degetele de la mâini sau de la picioare. Este o reacție care poate apărea din mai multe motive și este însoțită de furnicături sau de pierderea sensibilității pielii pe o perioadă scurtă de timp.

Aceasta poate să apară în orice zonă a corpului, dar mai frecvent afectate sunt extremităţile, adică mâinile, picioarele şi degetele de la mâini şi picioare.
 Amorţeala apare, de obicei, ca urmare a scăderii fluxului de sânge într-o anumită zonă sau a lezării nervilor. Aceștia sunt responsabili de transmiterea impulsurilor de la membre către creier și de la creier spre corp. Atunci când nervii sunt presați, afectați sau iritați, pot apărea senzațiile de amorțeală.

Poate apărea în urma unei inflamații

Amorțeala poate apărea ca urmare a infecţiilor, inflamaţiilor, traumatismelor şi a altor procese anormale. Fiind cauzată, uneori, de statul într-o anumită poziție o lungă perioadă, din cauza perturbarii microcirculatiei si inervatiei zonei repsective, exista si situatii cand poate semnala o afectiune neurologica severa, cum ar fi hernia de disc.
 Diabeticii și cei cu scleroză multiplă sau accident vascular cerebral pot experimente aceste simptome. Potrivit medicilor, poate fi vorba de o reacție adversă la medicamente.

Află pe Clicksanatate.ro cum să reduci inflamația care provoacă amorțirea degetelor!

Afecțiuni tratate cu anticoncepționale
5 moduri în care turmericul ține sub control diabetul

 

Loading...

Citește și

  • amortire degete, boala lui Raynaud, parestezie, atac ischemic tranzitoriu, cheag de sange

  • durere spate calculator pozitie incorecta

    Uităm să ne ridicăm cu orele din fața calculatorului și nu ținem cont nicio clipă de ce înseamnă poziție corectă la birou, iar seara, ne plângem de dureri de spate și nu numai. Medicul Iulia Belc spune că această „patologie de calculator”, care poate varia de la spondiloză, la hernie de disc, este din ce mai des întâlnită la persoane tot mai tinere. Și asta, din cauza locurilor muncă în care oamenii sunt nevoiți să stea timp îndelungat, uneori mai mult de opt-nouă ore, în fața unui computer.