Care sunt avantajele unei proteze dentare mobile moderne?

Citeste tot despre: 

Îți dorești să ai un zâmbet perfect, însă din cauza unor probleme dentare sau a vârstei înaintate, dinții nu mai sunt la fel de puternici?

Există mai multe soluții pe care le poți lua în calcul pentru a putea să revii la o dantură completă și un zâmbet pe măsură.

Cele două variante de luat în calcul sunt: proteza dentara mobilă, prezentată în acest articol și implantul dentar.

Redobândește-ți zâmbetul cu ajutorul unei proteze sau printr-o coroană dentară. Nu uita însă că tratamentul cel mai potrivit pentru tine va putea fi stabilit în urma unei vizite la medicul stomatolog!

Iată ce avantaje îți poate aduce o proteză dentară:

  • Recâștigi încrederea în tine printr-un zâmbet de invidiat;
  • Poți mânca din nou, fără probleme sau durere;
  • Faci mai puține vizite la stomatolog;
  • Mușchii feței nu se mai lasă, așa cum ar făcut în lipsa unei danturi

O proteză dentară are multiple roluri: te va ajuta în primul rând din punct de vedere funcțional - vei putea să mănânci din nou orice tip de alimente, fără dureri.

Din punct de vedere estetic, o proteză are rolul de a completa dinții lipsă, aceasta fiind construită în așa fel încât să se integreze perfect cu restul danturii tale!

Ce tipuri de proteze dentare mobile există?

Protezele dentare pot fi mobile dar și fixe - mai departe însă, vom dezvolta doar care sunt avantajele și dezavantajele unei proteze mobile.

Astfel, proteza mobilă, așa cum sugerează și numele, poate fi detașabilă. Acest gen de proteză este creată în urma unei amprente ale maxilarului, pentru a se potrivi perfect pe structura osoasă și gingiile tale.

Protezele mobile se împart în 2 categorii:

  • proteze mobile totale (care au rolul de a înlocui toată arcada dentară);
  • proteze mobile parțiale (care suplinesc doar dinții lipsă ai danturii tale).

Proteze mobile de ultimă generație

Cele mai moderne tipuri de proteze mobile sunt cele care utilizează implanturi dentare. Aceste proteze se folosesc atunci când toți dinții lipsesc, fie de pe arcada superioară, cea inferioară sau ambele arcade. Aceste proteze pot fi o alternativă la o altă soluție - puntea dentară pe implanturi. După un control și mai multe investigații, medicul  specialist ortodont va putea să facă recomandarea perfectă de care ai nevoie pentru un zâmbet și o dantură de invidiat.

Beneficiile unei proteze mobile de ultimă generație:

  • Preț mai avantajos comparativ cu o soluție bazată pe o punte totală pe implanturi (pentru că este nevoie de o susținere mai mică, numărul de implanturi o să fie mai mic, iar costurile mai scăzute);
  • Față de o proteză tradițională care este fixată și se sprijină doar pe gingii, protezele pe bază de implanturi au o stabilitate crescută;
  • Procesul de masticație și dicția sunt net superioare în cazul unei proteze pe bază de implanturi.

Un inconvenient al protezelor dentare poate să fie faptul că acestea trebuie îndepărtate zilnic pentru a se curăța și igieniza.

Persoanele care optează pentru o proteză dentară trebuie să se aștepte la o perioadă de acomodare odată ce proteza va fi gata de utilizare.

Este indicat să se  înceapă cu consumul de alimente moi sau medii din punct de vedere al gradului de duritate. Acest lucru trebuie făcut pentru a vă putea obișnui cu proteza și pentru  ca aceasta să se fixeze așa cum trebuie pe gingii și  maxilar, lucru ce se va realiza în timp, printr-un proces de masticație normal.

Mâncarea trebuie mestecată ca și până acum, atât cu partea de sus a dinților cât și cu cea de jos, pentru a ajuta proteza să se fixeze uniform.

În general, acest proces de acomodare poate dura între o minimum o săptămână, până la câteva luni. Echipa noastră de specialiști îți va fi alături în acest procues oricând vei avea nevoie de sfaturi.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1