Care grupă sangvină e mai rezistentă în fața efectelor nocive ale poluării

gettyimages-455614314.jpg

grupa de sange
Această grupă de sânge este mai puțin predispusă efectelor de risc ale poluării
Foto: Getty

Anumiți medici ne aduc aminte deseori despre importanța grupei sangvine, în special când vine vorba de alimentație, care ar trebui corelată în funcție de grupa de sânge. Acum, un nou studiu ne arată și care dintre grupe este mai puțin predispusă la efectele nocive ale poluării.

Deja cunoaștem cât de mult ne afectează un mediu în care apa și aerul sunt foarte poluate, dar unele persoane par să fie mai puțin predispuse la aceste riscuri. Un studiu efectuat de Intermountain Healthcare a demonstrat că persoanele care au grupa sangvină 0 (zero), sunt mai puțin afectate de poluare.

Cei cu grupele A, B și AB prezintă un risc crescut de infarct miocardic, spun cercetătorii americani, mai ales atunci când în aer se regăsesc peste 25 de micrograme de particule periculoase pe metrul cub. Nu înseamnă că persoanele cu grupa de sânge 0 sunt în totalitate feriți.

Pentru fiecare zece micrograme în plus peste această valoare, riscul crește cu 10% în cazul celor cu grupa sangvină 0 și cu 25% în cazul persoanelor cu restul grupelor.

loading...
Loading...