Când vremea este foarte rece: Vinul de pătrunjel fortifică inima

vinul_de_patrunjel_jpg.jpg

Vinul de pătrunjel este un tonic pentru sănătate
Sursa foto: Click.ro

Persoanele care preferă o dietă sănătoasă, bogată în diferite preparate de pătrunjel : salate, ceaiuri și sucuri, este bine să rețină că există un remediu naturist de mare ajutor pentru afecțiunile cardiace, pentru imunitate și pentru o digestie dificilă.

Mai ales în anotimul rece, când temperaturile coboară mult sub zero grade, renumitul vin de pătrunjel  este un excelent adjuvant în insuficiența cardiacă.

Renumitul leac se prepară în casă

Pentru obținerea vinului  de pătrunjel aveți nevoie de următoarele ingrediente: 30 de fire de pătrunjel verde ( frunze și tulpini), 2 linguri de oțet, un litru de vin de țară și 350 g de miere.   

Cum se prepară, cum se administrează

 Firele de pătrunjel se toacă mărunt și se stropesc cu două linguri de oțet. După aceea, aceste ingrediente se pun într-un litru de vin de țară, care se toarnă într-un recipient de sticlă și se închide etanș. Licoarea se lasă la macerat timp de o săptămână. În acest interval, preparatul se agită de trei ori pe zi. În ziua a șaptea, în acest macerat se adaugă  350 g de miere și se agită din nou, până când acesta se omogenizează foarte bine. Băutura obținută se strecoară printr-un tifon des și se păstrează în sticluțe închise foarte bine. Din acest remediu se consumă câte un păhăruț de 30-50 ml înainte de fiecare masă principală. Licoarea revigorează organismul, ajută digestia și este foarte eficient în afecțiunile cardiace.  

Loading...