Când ne putem administra singuri produse fără prescripţie medicală?

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Automedicaţia poate fi eficientă în gestionarea afecţiunilor comune. Însă încercarea de a gestiona simptomele fără avizul unui specialist trebuie făcută responsabil şi atent pentru a-şi atinge scopul. Stările de disconfort fizic pot apărea oricând, în cele mai nepotrivite momente, fără să anunţe.

Printre acestea se numără dureri (de cap, de măsele, burtă, gât etc), nas înfundat, stări de ameţeală, febră sau multe altele. Cauzele acestor simptome sunt variate: poate fi vorba despre afecţiuni inofensive, precum răceli şi alergii sau despre afecţiuni mai grave, care necesită un consult medical.

Ce fel de produse sunt disponibile în farmacii?

Este foarte important să ştii că în farmacie există 2 mari categorii: medicamente şi alte produse de sănătate. Medicamentele la rândul lor sunt de 2 feluri. Medicamente care se pot elibera doar pe bază de prescripţie medicală şi medicamente care se pot elibera şi fără reţetă de la medic. 

Când este nevoie de sfatul unui specialist?

Dacă sunteţi siguri că aţi identificat corect simptomele sau sunt simptome cu care v-aţi mai confruntat şi cu alte ocazii, puteţi apela la sfatul unui farmacist. Acesta vă poate îndruma către cel mai potrivit produs pentru dumneavoastră în acea situaţie. Spre deosebire de orice vecin sau prieten, acesta  va şti ce produs vi se potriveşte mai bine sau dacă este cazul să mergeţi la medic. Odată ajuns în farmacie, descrieţi în detaliu farmacistului care este starea dumneavoastră de sănătate şi ce simptome prezentaţi.

Răceala, durerile de cap, constipaţia, sunt doar câteva dintre afecţiunile pentru care puteţi cere sfatul farmacistului. Iar dacă nu ştiţi care dintre produsele fără prescripţie medicală sunt potrivite, vă puteţi consulta cu specialistul din farmacie. Este important să fim informaţi şi să ştim să avem grijă de sănătatea noastră, cu responsabilitate. Implicit, consultarea unui farmacist specialist în situaţiile în care afecţiunile de care suferim sunt unele minore reprezintă un avantaj pentru a nu aglomera unităţile de primiri urgenţe când nu este cazul.

Citește mai multe pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net